×

Festiviteiten Koningsdag Duivendrecht (27/04)

IMG-20240425-WA0000.jpg

Festiviteiten Koningsdag Duivendrecht (27/04)


25 april, 2024 | 08:40 | 657 keer gelezen

Begin 2024 is een nieuwe Oranjevereniging in en voor Duivendrecht opgericht. Doel is een gezellige Koningsdag voor jong en oud op zaterdag 27 april a.s. Er komt een vrijmarkt voor de jeugd, bij de  horeca van het Dorpsplein kun je terecht voor eten en drinken. In het Dorpshuis is een programma voor senioren en een zeskamp voor de kinderen. Voor de jongste jeugd is er een poppentheater. Verder is er tijdens de vrijmarkt muziek van de lokale radiozender JammFM. Deelname aan de activiteiten is gratis, maar neem wel geld mee om wat te kopen op de vrijmarkt of bij de eettentjes. Iedereen die mee wil doen met Koningsdag is van harte welkom op het Dorpsplein en Dorpshuis.

Dorpsplein

Het Dorpsplein is het hart van Koningsdag in Duivendrecht. Om 08:30 uur wordt het Wilhelmus gespeeld en zal de vlag worden gehesen door de loco burgemeester van Ouder-Amstel. Na deze opening van Koningsdag volgt een optreden van kinderen van de dansschool in Duivendrecht. Dit is ook het moment dat de vrijmarkt start op het Dorpsplein (kleedjes zijn niet voor beroepshandelaren).

Oranje t-shirts Duivendrecht

Deze dag wordt een uniek oranje T-shirt verkocht met het logo van het dorp Duivendrecht. Het shirt kost 15 euro en is verkrijgbaar op het Dorpsplein. De voorverkoop is bij Fysiotherapie Duivendrecht. Je kunt de Oranjevereniging Duivendrecht ook steunen door een bijdrage te storten via de QR-code.

Kinderprogramma

De vrijmarkt is er voor de jeugd: spulletjes verkopen, grabbelen en muziek maken. Het hele plein (behalve van ingang van het Dorpshuis) is hiervoor beschikbaar. Tevens zijn er springkussens (deze ruimte wordt vrijgehouden). Om 12 uur is de jeugd welkom in het Dorpshuis voor een zeskamp. De jongste jeugd (3  t/m 7 jaar) is om 13 uur welkom in het Dorpshuis voor een vrolijk poppentheater.

Zeskamp (Dorpshuis)

Kinderen die klaar zijn met hun kleedje, of die niet meedoen aan de vrijmarkt, maar gewoon Koningsdag vieren op het Dorpsplein, zijn om 12 uur welkom in de gymzaal van het Dorpshuis. Kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen meedoen met zes spelen: sjoelen, blikgooien, vier-op-een-rij, ringwerpen, zaklopen en loopklossen. De kinderen hebben op school een ‘stempelkaart’ gekregen, als je zes spelletjes hebt gehad en je hebt een volle stempelkaart dan is er een verrassing voor je.

Senioren (Dorpshuis)

Voor de senioren (70+) is er een programma in het Dorpshuis, dit in samenwerking met stichting de Zonnebloem en Coherente. Dit programma start om 11:00 uur met koffie en een oranje lekkernij. Tussen 11.30 en 12:00 uur is er muziek verzorgt door het wervelende Duo Ronita. De liefhebbers van een rondje Bingo kunnen om 12 uur aansluiten. Er zijn leuke prijsjes te winnen bij de Bingo.

Vrijwilligers

Koningsdag in Duivendrecht wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die helpen bij de organisatie  van de diverse activiteiten. Word ook vrijwilliger: koningsdagduivendrecht@gmail.com

Na afloop Koningsdag

Het programma zal in de loop van de middag langzaam aflopen. Heb je spulletjes over van de vrijmarkt? Neem het mee naar huis of deponeer het in de afvalcontainers. Laat het niet achter op het Dorpsplein. Samen met jullie willen we het Dorpsplein weer schoon opleveren. Alvast reuze bedankt.

20240423_143827.jpg

Diverse plekken zijn al 'bezet' op het Dorpsplein. 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.