×

Gemeenteraad (21/01): punten Grote Projecten

20210116_150550.jpg

Gemeenteraad (21/01): punten Grote Projecten


22 januari, 2021 | 13:11 | 149 keer gelezen

Focus tijdens de raadsvergadering van de gemeente Ouder-Amstel lag op de grote projecten. Op de agenda het bestemmingsplan voor sportpark Strandvliet voor het project Smart Mobility Hub (SMH).  Op de huidige sportterreinen komt een ondergronds parkeerterrein. Het huidige sportpark verhuist tijdelijk naar het slibdepot, bij de tuinhuisjes. Daar wordt momenteel gewerkt aan een tijdelijke inrichting voor sporten. Later komt het sportpark weer terug (dan boven de parkeergarage).  Voor de gemeentes Amsterdam en Ouder-Amstel past dit allemaal in de ontwikkeling van De Nieuwe Kern. Waarvan fase 1 gerealiseerd is, ofwel het distributiebedrijf van PostNL. Belangrijk voor de gemeenteraadsleden bij het project SMH is dat alle kosten voor de gemeente Amsterdam zijn. Achtergrond bij SMH is dat het huidige parkeerterrein P2 (bij Borchland) vrij komt voor inrichting van een mini voetbalstadion (voor Ajax Vrouwen en Ajax Jeugd). Het parkeerterrein verhuist dan naar de parkeergarage. Inzet is om met SMH de verkeersveiligheid bij evenementenverkeer te handhaven. Al met al volgens de wethouder ‘een memorabel moment voor Ouder-Amstel’.

Een van de opmerkingen uit de Raad was een krantenbericht in Het Parool over de ontwikkelingen bij FC Amsterdam, een van de partners voor de gemeente die betrokken is bij de overeenkomst. In het artikel enige vraagtekens bij een aantal kaderleden van de vereniging.  De portefeuillehouder wist hierop te melden dat de inrichting niet zo zeer voor het kader is, maar voor de jeugd van met name Amsterdam Zuidoost. Dus inrichting SMH voor: verkeersveiligheid, inrichting Ajax en inrichting DNK.

Merkbaar bij de raadsleden enige afstand bij SMH, dit werd duidelijk anders bij behandeling van enige vraagstukken t.a.v. de Kloosterstraat en de Rijksstraatweg. Vraag was waarom er geen blauwe zone is in de Kloosterstraat, en uiteindelijk geen inrichtingsverkeer, waarbij er af en toe een onveilige situatie is bij het Michaelplein. Reactie is dat dit nader onderzocht zal worden. Ander punt is de reconstructie van de Rijksstraatweg. De straat gaat open en dicht en dit repeteert zich. Vraag was of er enige logica en coördinatie bij de werkzaamheden is. Volgens de portefeuillehouder zeker gepland, alleen vanwege de doorlooptijd werken Liander (elektriciteit) en het groot onderhoud apart.

Al met al een memorabele vergadering. Opmerking is wel dat SMH soms wat ver van het bed oogt. Verwachting is dat er nog andere memorabele momenten volgen….


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.