×

Gemeenteraad (26/11): Vuurwerkoverlast in Duivendrecht

20200417_194644.jpg

Gemeenteraad (26/11): Vuurwerkoverlast in Duivendrecht


26 november, 2020 | 22:44 | 172 keer gelezen

Een kort maar krachtige Agenda van de gemeente Ouder-Amstel tijdens de gemeenteraad van 26/11 (Ouder-Amstel). Een aantal items de revue gepasseerd:

·         Een melding uit Duivendrecht over geluidsoverlast van vuurwerk: in een reactie van B&W de stelling dat zowel vuurwerk als carbid schieten verboden is in de gemeente. Vanuit Duivendrecht zijn er klachten van bewoners over zwaar vuurwerk. Gemeente gaat optreden. Verder is men in voorbereiding voor Oud & Nieuw, verwachting is dat er extra mensen voor de handhaving in onze gemeente worden ingezet.

·         Er is een concept plan voor de uitwerking van Entrada opgesteld. In dit plan de verwachting dat er onvoldoende doorstroming zal zijn naar het dorp. De gemeente bestudeert het concept plan en komt er in een later stadium op terug.

·         Er zij afvaldumpingen rondom de Joan Muyskenweg. Ook hier gaat de gemeente extra handhaven, i.v.m. corona kan dit niet continu maar wel met regelmaat.

·         In het kader van de veiligheid is er een Smiley bord gezet bij de Molenkade, snelheid wordt gemeten. Er volgt nog een gesprek met de kerk om de snelheden van de kerkgangers te reduceren. Daarna volgt terugkoppeling naar de bewoners van de Molenkade. De vorm van terugkoppeling en de doelgroep is nog onbekend.

·         Plan van de gemeente Amsterdam is om de prostitutie te verplaatsen van de Wallen naar de buitengebieden, waaronder Zuidoost. Gemeenteraadsleden zijn bang voor overlast. Dit is zeker nog een punt van aandacht in de politiek.

·         De Raad vraagt om aandacht voor een Gezonde Levensstijl + Preventie. DorpDuivendrecht heeft reeds een bijdrage geleverd met de Fitkaart Duivendrecht. Vraag is of de gemeente bekend is met potjes voor een Gezonde Leefstijl en Preventie. Reactie is dat dit bekend is bij de deskundigen ten burele in Ouderkerk.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.