×

Gemeenteraad (28/01): JAMM FM On Air (verlenging lokale publieke media)

jammfm.jpg

Gemeenteraad (28/01): JAMM FM On Air (verlenging lokale publieke media)


28 januari, 2021 | 22:00 | 231 keer gelezen

Tijdens de Raadsvergadering van 28 januari is als belangrijk raadsbesluit vastgesteld de verlenging van JAMM FM als lokaal publiek mediastation (104.9). Dit Smooth en Funky radiostation blijft hiermee voor ons beschikbaar, met niet onbelangrijk lokale nieuwsberichten. Vijf jaar geleden was er nog een presentatie van het bestuur van JAMM FM in het Dorpshuis, met een adhesiebetuiging van een aantal vaste luisteraars uit het dorp.

Voorafgaand aan dit besluit, overigens een hamerstuk, raadsleden luisteren graag mee, het vragenuurtje van de raadsleden, aan de orde:

·         Uitbreiding van DPG (De Persgroep, Het Parool e.d.) en de consequenties voor de woonboten aan de van der Madeweg. DPG is in gesprek met de bewoners van de woonboten en mogelijk volgt een verplaatsing naar een alternatieve locatie.

·         Status Molenkade: er hebben een tijdje smiley borden gestaan op de Molenkade om een indicatie te geven van de snelheid van met name kerkbezoekers; deze borden zijn tijdelijk weg, maar komen weer terug.  Men blijft met de buurtbewoners in gesprek.

·         Een vraag over de leegstaande huizen in de Korenbloemstraat: deze staan lang leeg en zijn ondertussen weer doorverkocht, wanneer komen de huizen beschikbaar. De gemeente is bekend met de status en in overleg met de eigenaar van deze private ofwel particuliere woningen.

·         Is de gemeente voorbereid op uitspattingen zoals elders in Nederland? Vanuit de Veiligheidsregio is de gemeente betrokken en op alle scenario’s voorbereid. Vanuit medisch oogpunt zijn er nog veel ziekenhuisopnames uit de regio. Mogelijkheden voor een verruiming zijn nog niet concreet, wel zijn er initiatieven van ondernemers, zo ligt er een plan voor een Familiepark komende zomer bij Borchland.

·         Tweede Kamerverkiezingen: vraag is of de gemeente goed is voorbereid op de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Antwoord is ja, er is voldoende support voor de stembureaus (een aantal mensen heeft zich opgegeven) en in Duivendrecht kan er in drie locaties worden gestemd (al vanaf de maandag):

o   Dorpshuis

o   Kleine Kerk (in de kerk zelf)

o   CTO’70.

Tot slot de behandeling van een tweetal grote projecten, zoals SMH en Wenckebachweg.

·         Nogmaals is de berichtgeving in Het Parool t.a.v. kaderleden van de sportvereniging aangehaald. Is dit niet een continuiteitsrisico? Hier wordt in kleiner comité op teruggekomen, verder iedereen akkoord met de punten ter agenda.

·         Wenckebachweg: met name aandacht voor de grootte van de woningen en voldoende woningen voor de specifiek de sociale huur (vergelijkbare opmerkingen als met Entrada), de punten ter agenda zijn akkoord.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.