×

Gemeenteraad: Initiatief Hondenhotel in Ouder-Amstel

IMG-20240303-WA0019.jpg

Gemeenteraad: Initiatief Hondenhotel in Ouder-Amstel


9 maart, 2024 | 13:35 | 35 keer gelezen

In de raadsvergadering van 29 februari jl. is uitgebreid het initiatief van een Hondenhotel in Ouderkerk aan de Amstel besproken. Tijdens de vergadering kwamen een aantal onduidelijkheden ter sprake, o.b.v. waarvan door de meeste fracties (behalve D66 en PvdA) een amendement is voorgesteld. Eerste fase is de ‘Verklaring van geen Bedenking’ (VVGB). Een fase die voorafgaat aan de aanvraag voor een Omgevingsvergunning. De VVGB is een eerste teken van de functie voor het gebied, bij de vergunningsaanvraag volgen gebruikelijke processen als inspraak en bezwaarperiode.

In het ingediende amendement wordt ingegaan als zaken: licht- en geluidsoverlast, aanpassingen aan de natuur, parkeer- en verkeersoverlast en andere zorgpunten vanuit de omgeving van het geplande hondenhotel. Inzet is dat de honden binnen in het hotel overnachten tussen 21:00 en 07:30 uur. Het amendement is voorgelegd aan het college. Indien de raad akkoord gaat met de reacties volgt dus de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Andere punten in de raadsvergadering waren vragen t.a.v. het Centrumplan Ouderkerk en het kappen van bomen. Wethouder Koek-Baks gaf aan dat de ontwikkeling van het Centrumgebied binnen budget ligt. Dat er inderdaad 17 ongezonde bomen worden gekapt, maar dat hier weer 21 bomen met veel groen voor terugkomen.

Op de foto: Dunya (7 jaar). Fotograaf: Nataralda Witmond (Duivendrecht).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.