×

Geslaagde Koningsdag in Duivendrecht (27/04)

20240427_121629.jpg

Geslaagde Koningsdag in Duivendrecht (27/04)


28 april, 2024 | 10:39 | 185 keer gelezen

Met het hijsen van de nationale driekleur op het Dorpsplein opende locoburgemeester Paulette Koek-Baks officieel Koningsdag nieuwe stijl in Duivendrecht. Nieuwe stijl door het initiatief van de recent opgerichte Oranjevereniging Duivendrecht om op Koningsdag diverse activiteiten te organiseren op het Dorpsplein en in het Dorpshuis. Op een enkel buitje na (gelukkig was er een binnenprogramma) werd het een zeer geslaagde dag. Een geanimeerd Dorpsplein met vele kleedjes en actieve (horeca) ondernemers. De springkussens werden lekker gebruikt door de jeugd. En ook de activiteiten in het Dorpshuis waren goed bezocht: een zeer drukke en gezellige Bingo voor senioren; een prachtige poppenkast voor de jongste jeugd en in de gymzaal een actief programma in de vorm van een zeskamp voor de jeugd van de basisscholen.

Voordat de driekleur gehesen werd was er al de nodige voorbereiding van de organisatie, maar ook de eerste deelnemers aan de vrijmarkt waren er al met hun kleedjes. De eerste zat er al om 5:00 uur. De mensen van lokale radiozender JammFM hadden hun stekkie gevonden, via deze zender klonk na het hijsen van zowel de driekleur en de nieuwe vlag van de Oranjevereniging het Wilhelmus. De smooth en funky sound van JammFM zou verder tot diep in de middag klinken op het Dorpsplein.

Maar er was ook een ander geluid, zo was er een dansoptreden van de dansschool in Duivendrecht. En een talentenjacht waar men aan deel kon nemen. Vele kleedjes en divers aanbod van de horeca en bijna 150 oranje T-shirts met het logo van het dorp Duivendrecht werden verkocht. Het toch wel verwachte buitje deed velen tijdelijk verhuizen van het Dorpsplein naar het Dorpshuis voor de zeskamp, het poppentheater en het seniorenprogramma. Voor de senioren was er een oranje tompouce (aangeboden door de PLUS) met koffie en thee en voor de liefhebbers een oranjebitter. Ook voor het voltallig aanwezige B&W in het Dorpshuis was er warm bakje met een hartige versnapering. De euforie van het besluit voor realisatie van ruim 6.000 woningen in De Nieuwe Kern was duidelijk voelbaar bij de leden van het college.

Het officiële programma werd afgesloten met een applaus en een dankwoord aan de drie leden van de Oranjevereniging en de vele vrijwilligers die hun bijdrage hebben geleverd. Het programma op het Dorpsplein ging daarna nog gezellig door. Tijd voor de vrijwilligers voor een borreltje op het plein. Met dank aan alle deelnemers, zeker ook de sponsoren, JammFM, de EHBO (Haarlem) en de organisatie. Duivendrecht was een dagje ondergedompeld in oranje. En net als andere jaren werd er in de straten volop gevlagd.

20240427_090638.jpg

De jeugd van de dansschool in Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.