×

Geslaagde Landelijke Opschoondag in Duivendrecht

20210320_132803.jpg

Geslaagde Landelijke Opschoondag in Duivendrecht


20 maart, 2021 | 17:40 | 104 keer gelezen

Exact twintig burgers uit Duivendrecht hebben zaterdagmiddag mee gedaan aan de Landelijke Opschoondag in Duivendrecht. Een lokaal initiatief van de stichting Vrienden van Duivendrecht en het verhuurbedrijf Eigen Haard. Landelijk waren er 30.000 burgers actief in de straten. In Duivendrecht werd begonnen met de Azaleahof en Azaleastraat, om vervolgens de hele bloemenbuurt mee te nemen. Overigens zijn er bijna dagelijks burgers met een prikker en een zak actief in de bloemenbuurt. Later in het middaguur was het de beurt aan het Dorpsplein waar ook menig prikker met groene zak werd gesignaleerd.

De actie was geslaagd. De nodige zakken met afval en een grotendeels opgeschoond Duivendrecht. Gijs zal tevreden zijn. De materialen werden na afloop keurig weer ingeleverd bij de dame van Eigen Haard, die met volle tevredenheid op de opschoonmiddag terugkeek. "De volgende Opschoondag is 1 mei a.s., de Dag van de Arbeid, doet u mee?!", aldus een uitnodiging aan de redactie van DorpDuivendrecht.nl van de enthousiaste organisatrice van Eigen Haard. Opvallend in de top 5 de mondkapjes. Vriendelijk verzoek aan ons allen als burgers van Duivendrecht om ons afval daar te deponeren waar het nader verwerkt wordt. Er staan voldoende afvalbakken in Duivendrecht. Wel nog een advies. Stop nooit je telefoon in een tas met afval om vervolgens de tas te deponeren in een van de ondergrondse vuilniscontainers. Mondkapjes mogen er wel in.......


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.