×

Grote projecten in Duivendrecht: H.J.E. Wenckebachweg

20210228_115635.jpg

Grote projecten in Duivendrecht: H.J.E. Wenckebachweg


5 april, 2021 | 10:13 | 156 keer gelezen

Afgelopen jaren zijn een aantal grote projecten gelanceerd in en rondom Duivendrecht. De projecten worden in de regel georganiseerd door de gemeente Amsterdam, waarbij Ouder-Amstel volgend is, je ziet dat Amsterdam de trekker en financier is, maar waarbij de gemeenteraad van Ouder-Amstel zeker betrokken is, en waarbij Duivendrecht genoemd is als de locatie. Zo is daar De Nieuwe Kern (DKN), in de volksmond Duivendrechts Kwartier, waar duizenden woningen en ook voorzieningen zijn gepland.

Recent is men gestart met het onderdeel Smart Mobility Hub (SMH), dat moet in 2023 zijn afgerond. Iets dichterbij staat de nieuwe Busterminal op de rol. Deze aan- en afvoerplaats van bussen moet naast station Duivendrecht komen. Vanuit de burgers is met name aandacht voor veiligheid en kleinschaligheid. Dit laatste is tevens een belangrijk punt bij het project Entrada. Het project is wel eens gepresenteerd als het "Manhattan aan de van der Madeweg". Een paar weken geleden heeft de wethouder besloten verdere planvorming 'on hold' te zetten, wegens diverse ongewisse zaken vanuit o.a. de projecteigenaren.

Nieuwste loot aan de grote projecten heeft de naam: H.J.E. Wenckebachweg. Inzet is om een pand wat eerder is gebruikt voor onderwijs maar ook als kantoorruimte gebruikt is, om te vormen tot een woninglocatie. Voordeel is dat dit soort projecten vaak een herhaling van zetten is (idem met DKN en Entrada) en dat een vast lijstje met wensen en uitgangspunten kan worden ingebracht. Alleen vraag is, valt dit project binnen Amsterdam-Duivendrecht. Als je het bord ziet is dit geen Duivendrecht, zelfs geen Amsterdam-Duivendrecht, maar ligt het gebouw in Amsterdam. Kadastraal zal het ongetwijfeld kloppen, maar oogt toch raar zo op de foto....


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.