×

Honderd huurwoningen voor jongeren uit Ouder-Amstel

20240529_191659.jpg

Honderd huurwoningen voor jongeren uit Ouder-Amstel


31 mei, 2024 | 00:28 | 183 keer gelezen

Het Banijay gebouw (v/h Endemol) in Duivendrecht (naast Ziggo Dome), was woensdagavond niet het toneel van soaps en shows, maar van een informatieavond van de gemeente Ouder-Amstel en woningcorporatie Ymere. Dit voor de presentatie van 330 flexwoningen op P-Bus. Sociale huurwoningen die vanaf 2026 worden opgeleverd en waarvan er minstens honderd woningen gaan naar jongeren en starters uit de gemeente Ouder-Amstel (Duivendrecht en Ouderkerk).

Een mooi bericht voor de aanwezigen in de zaal, waarvan zeker de helft tot de doelgroep behoorden. Daarnaast ook geïnteresseerden in de gebiedsontwikkeling van De Nieuwe Kern (DNK). Een jaar geleden hebben demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) en wethouder Victor Frequin (VVD) een convenant getekend waarin deze flexwoningen zijn opgenomen. Een jaar later is er een goed beeld van wat het woningaanbod zal zijn op P-Bus. Dit worden ruim 330 sociale huurwoningen in de prijsklassen € 450 t/m € 797. Woningen die als blokkendozen worden gebouwd. Tevens was er een tekening van de architect over de opzet van het terrein. Centraal komt er een paviljoen voor gezamenlijke activiteiten (community vorming) en rondom het paviljoen komen woningen in de vorm van appartementen.

Wethouder Frequin benoemde een aantal afhankelijkheden, zoals: subsidie van het Rijk voor de ca. 100 woningen voor statushouders; de verhuizing van de huidige parkeerplaats P-Bus naar de zuidwestkant van station Duivendrecht; een aantal wezels en vleermuizen, die onderdak gaan vinden bij de buren van de golfclub Old Course; en niet onbelangrijk de voorzieningen vanuit Liander. Voor burgers en organisaties volgen mogelijkheden om mee te denken. Als alles positief in tijd verloopt kunnen de eerste bewoners in Q1 2026 hun intrek nemen. De verhuur van de huurwoningen loopt via Ymere (Eigen Haard is afgehaakt, maar er is een financiële garantstelling van de gemeente Amsterdam). Voorwaarde voor Ymere is  dat men is ingeschreven bij Woningnet.

Onbekend is hoeveel jongeren uit Duivendrecht en Ouderkerk momenteel staan ingeschreven. Maar het aanbod van honderd woningen voor jongeren en starters uit Ouder-Amstel, is gezien de huidige woningmarktkrapte zeer welkom. Naast het aanbod voor jongeren (ca. 100) en statushouders (ca. 100), is er aanbod voor reguliere woningzoekenden (ca. 100). De flexwoningen staan er voor maximaal 15 jaar.

20240529_194640.jpg

Foto boven: vertegenwoordigers van de gemeente Ouder-Amstel (w.o. wethouder Victor Frequin) en woningbouwcorporatie Ymere.

Foto onder: de tekeningen van de architect van de inrichting van de flexwoningen op P-Bus).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.