×

Impressie Gemeenteraad (02/07): verkeersveiligheid rond scholen en Entrada

20200601_110139.jpg

Impressie Gemeenteraad (02/07): verkeersveiligheid rond scholen en Entrada


3 juli, 2020 | 00:19 | 100 keer gelezen

Op donderdagavond 2 juli kwam de gemeenteraad bij een voor de behandeling van een aantal Agenda items, zoals het doorgeschoven agendapunt Entrada en het Vragenuur.

Voor de feitelijke weergave zie de opnameband van de gemeente. In dit blog een impressie van opmerkingen.

In het Vragenuur opmerkingen t.a.v. de verkeersveiligheid rondom de basisscholen De Grote Beer en A. Bekemaschool in Duivendrecht. Volgens de opmerkers gaat het om ouders die ondanks het parkeerverbod toch parkeren bij de scholen en daarmee de veiligheid van de kinderen (die fietsen en wandelen) op het spel zetten. Punt is dat er momenteel niet wordt gehandhaafd. De wethouder was in haar reactie duidelijk: in de Schoolstraat moeten kinderen veilig kunnen bewegen, zonder zorg te hebben van auto’s, van eigen ouders. In overleg met de scholen is er al een campagne geweest met Veilig Verkeer Nederland (VVN), dit in goed overleg met ouders. Maar de boodschap is kennelijk niet bij alle ouders geland. De wethouder deelde mee dat na de zomervakantie er beter gehandhaafd gaat worden: er komt een verkeersregelaar en de politie zal aanwezig gaan zijn om het parkeren te verbieden.

Op het concept programmatische verkenning Entrada waren de nodige amendementen. In het algemeen zijn de raadsleden blij met woningbouw voor starters en jongeren uit Duivendrecht. Voorwaarde is 30% sociale huur en minimaal 20% midhuur. Daarnaast is de vraag aan de projectontwikkelaars om een bijdrage te leveren aan een fietsbrug en aan de herinrichting Van der Madeweg. Daarnaast is de eis dat minimaal 10% van de ‘postzegel’ ingericht wordt aan voorzieningen. 

Betaalbare fatsoenlijke woningen voor jongeren maar ook senioren uit Duivendrecht, aldus een gemeenteraadslid. Vraag is of het wel een voldoende gemêleerde wijk wordt (met een verwijzing naar Zonnehof); en/of de woningen wel voldoende ruimte hebben (50% is < 50m2). Er kwamen een aantal opmerkingen vanuit de raad, sommige wel aangenomen en sommige niet, om te komen tot een definitief rapport. De wethouder wist te garanderen dat de wensen van de politiek mee zullen worden genomen in het definitief ontwerp en uiteindelijk de vorm. Beperkt aandacht voor de voorspiegelingen vooraf door burgers en de groep Duivendrecht in Balans. Ook het rekenmodel blijft geheim (vanwege vooral de prijzen). Uiteindelijk is gesteld dat de zorgen van politici en van burgers mee worden genomen in het plan, met de veel gestelde opmerking dat men blij is met woningruimte voor Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.