×

In beweging met kerst: fietsroutes 56 en 64

20200502_143212.jpg

In beweging met kerst: fietsroutes 56 en 64


26 december, 2020 | 00:05 | 119 keer gelezen

Tijdens vorige feestdagen (lees: Pasen) hebben we op dit berichtenkanaal stilgestaan, nou ja, bij wandelroutes in en rondom Duivendrecht. Na zitten en hangen wil je toch ook even in beweging komen. Zo hebben we mogen constateren dat er prima wandelroutes zijn zowel in het oosten, als in het westen en in het zuiden. Vooral groene routes en prima wandelpaden. Tijdens deze kerstdagen reden om weer bij beweging stil te staan, maar nu de fiets. Duivendrecht kent een tweetal zogenaamde fietsknooppunten. Recreatieve routes met een mooi doel, waarbij in de regel ook een horecagelegenheid is opgenomen (als ze open zijn). In Duivendrecht zijn dat fietsknooppunten 56 en 64. Je komt ze op de Rijksstraatweg reeds tegen, op de rode ANWB borden.

Route 56 gaat o.a. via Amsterdam Oost, IJburg, Diemen en kan naar Muiden, andere kant fiets je de Bijlmer in richting Driemond en Gein. Zo pakweg 45km (2,5 uur fietsen).

Route 64 gaat de Bijlmer in naar Gaasperdam, Abcoude en zelfs Utrecht staat op het bord.

Link voor de routes: Fietsroutenetwerk

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.