×

Informatiebijeenkomst toekomst station Duivendrecht

20231226_123658.jpg

Informatiebijeenkomst toekomst station Duivendrecht


7 april, 2024 | 07:51 | 84 keer gelezen

Recent zijn er een aantal ontwikkelingen geweest rondom station Duivendrecht. Zo wordt aan de kant van de Rijksstraatweg een lift ingericht. Daarnaast was een nieuwe vrij grote overkapping opgenomen in de bijbehorende tekening. Hierop kwam een aantal bewoners in de pen, en laatste bericht is dat de overkapping kleiner op papier staat nu. Dat voor de korte termijn. Voor de lange termijn volgen nog meer ontwikkelingen. Heeft met name te maken met groei van de omgeving van Duivendrecht met nieuwe bewoners maar ook met medewerkers van bedrijven. Om deze ontwikkeling beeld te geven staat er voor donderdag 18 april een Informatiebijeenkomst over de toekomst van station Duivendrecht ingepland, welke gehouden wordt in het Dorpshuis van Duivendrecht.

Bron: www.ouder-amstel.nl

Informatiebijeenkomst toekomst station Duivendrecht
Op donderdag 18 april 2024 is er in Dorpshuis Duivendrecht een informatiebijeenkomst over de toekomst van station Duivendrecht. Bewoners en ondernemers krijgen die avond een presentatie en kunnen daarna vragen stellen en aandachtspunten meegeven.

De komende jaren gebeurt er veel op en rond station Duivendrecht. Er komen veel nieuwe bewoners en banen bij, onder meer door de ontwikkeling van De Nieuwe Kern. Ook worden er steeds meer reizigers in het openbaar vervoer verwacht. Het is belangrijk dat het station en het stationsgebied hier klaar voor zijn. De vervoerregio Amsterdam, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, ProRail, NS en de gemeente Ouder-Amstel onderzoeken gezamenlijk hoe dit het beste kan. Het doel is een goed bereikbaar en aantrekkelijk stationsgebied richting 2040. 

Verkenning
In de verkenning worden verschillende zaken onderzocht, zoals de toekomstige invulling van het stationsgebouw, de inrichting van de openbare ruimte rondom het station en een nieuwe verbinding tussen het dorp Duivendrecht en De Nieuwe Kern. 

Programma
Deze verkenning wordt toegelicht tijdens de bijeenkomst in het Dorpshuis. Aanmelden hiervoor is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen. 
Dit is het programma: 

19.15 uur: inloop met koffie en thee;
19.30 uur: plenaire presentatie en ruimte voor vragen;
20.00 uur: informatiemarkt en gelegenheid om wensen en aandachtspunten mee te geven. 

De inbreng van de bezoekers wordt gebruikt bij de verdere uitwerking van de plannen en de besluitvorming. Dit wordt in volgende bijeenkomsten teruggekoppeld. 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.