×

JammFM opent Koningsdag met het Wilhelmus

IMG-20240316-WA0010.jpg

JammFM opent Koningsdag met het Wilhelmus


17 maart, 2024 | 00:48 | 56 keer gelezen

Stap voor stap krijgt de hernieuwde Koningsdag in Duivendrecht vorm. Oude tradities herleven in een gemoderniseerd jasje. Waar vroeger op de Meidoornlaan Koninginnedag werd geopend met het nationaal volkslied, gaat ditzelfde volkslied op Koningsdag (zaterdag 27 april) klinken, maar dan via de speakers van de lokale radiozender van Ouder-Amstel: JammFM. Rond 08:30 uur zal het Wilhelmus gaan klinken. Daarnaast zijn de reporters van JammFM deze ochtend op het Dorpsplein aanwezig om verslag te doen van de sfeer en verzorgen ze interviews met jeugdige en volwassen aanwezigen. Deze ochtend maakt ook een delegatie van B&W (Burgemeester en Wethouders) en raadsleden hun opwachting.

Over bijna zes weken is het zover. Bekend is dat vele kinderen (en ouders) al spulletjes klaar leggen om op de vrijmarkt te gaan verkopen. Lekker een extra zakcentje. Daarnaast zijn er kinderen die muziek gaan maken op het Dorpsplein, en daar kunnen nog kinderen bij. Zo ontstaan allerlei creatieve ideeën en ingevingen. Oproep aan de bezoekers is om alvast wat cash geld klaar te leggen. Ook ouderen haken aan. Voor hen is er een programma in het Dorpshuis met o.a. koffie en oranjetompouce.

Super natuurlijk dat JammFM aanwezig zal zijn op daarvan verslag gaat doen. Afgelopen zaterdag heeft het bestuur van de organiserende Oranjevereniging Duivendrecht in de radiostudio de plannen toegelicht. Een mooie verbinding en zo volgen er ongetwijfeld meerdere verbindingen op Koningsdag in Duivendrecht.

Informatie: koningsdagduivendrecht@gmail.com 

Volgende vrijwilligersmeeting: dinsdag 19 maart (16:30 uur, Dorpshuis).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.