×

Johan Cruijff en Duivendrecht

Schoolplein14.jpg

Johan Cruijff en Duivendrecht


24 maart, 2021 | 20:09 | 145 keer gelezen

Vandaag, 24 maart 2021 is het alweer 5 jaar geleden dat balvirtuoos Johan Cruijff is overleden. Voor velen is Johan Cruijff een memorabel persoon die voor altijd zal blijven heugen. Dit niet alleen in gedachten van menig dorpeling, maar ook in een feitelijke waarde. 

Natuurlijk is er een band tussen Johan Cruijff en Duivendrecht. Niet alleen de herinnering aan Johan, die op ca. 100 meter van Duivendrecht (Molenkade) in Betondorp werd geboren en getogen. Vele dorpelingen hebben het loopje of ritje naar De Meer gemaakt, over de Duivendrechtse Brug en 90 minuten later weer terug. Bijzonder is ook nog de herinneringsloop aan Johan van de Ajax supporters, die liepen van De Meer via de Rijksstraatweg naar de Johan Cruyff Arena. De feitelijke waarde is ingericht door de Johan Cruyff Foundation, een prachtige nalatenschap van Johan. De Johan Cruyff Foundation heeft op vele plaatsen de inrichting verzorgd van Cruyff Courts en zogenaamde Schoolplein14 plekken. Op een Schoolplein14 gelden de 14 regels van de Johan Cruyff Foundation. Samen spelen is daarbij een hele belangrijke. Het schoolplein van De Grote Beer is ingericht met een Schoolplein14 inrichting. Zo is er een blijvende band tussen Johan Cruyff en Duivendrecht, al kijken en denken we nog graag aan de beelden....


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.