×

Lokale radiozender JammFM nu ook via DAB+ te beluisteren

jammfm.jpg

Lokale radiozender JammFM nu ook via DAB+ te beluisteren


10 juli, 2020 | 00:32 | 120 keer gelezen

Vele dorpelingen staan standaard afgestemd op het radiostation JammFM. Smooth & Funky voor Ouder-Amstel: Ouderkerk, Duivendrecht en de Waver (en voor Groot Amsterdam). Een heerlijke sound voor thuis, op het (thuis)werk of in de auto (vaak tot ver in omstreken nog te ontvangen). JammFM is niet alleen via de ether en internet te ontvangen, maar ook via DAB+. In Duivendrecht zal gefaseerd een opstelpunt operationeel worden gemaakt.

In het kader van DAB+ heeft JammFM met een aantal andere publieke en commerciele omroepen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst heeft het Agentschap Telecom voor een periode van 2 jaar een vergunning toegekend aan de betreffende omroepen. JammFM is te beluisteren via: Play JammFM

Persbericht DAB+ Amstelregio

Zeven samenwerkende publieke en commerciële lokale omroepen kondigen aan dat zij DAB+ kanaal 35 in de Amstel regio (regio Amsterdam en omgeving) in bedrijf gaan nemen. Hiertoe is tussen de zeven omroepen een samenwerkingsovereenkomst getekend, welke de uitrol van DAB+ mogelijk maakt.

Betrokken omroepen

Publiek Lokaal: Rick FM, Radio Aalsmeer, Meer Omroep en Jammfm.

Commercieel Lokaal: Urban Traxx, Decibel Radio 962 en Dance Radio.

Het Agentschap Telecom heeft voor een periode van 2 jaar een vergunning toegekend aan de 7 omroepen.

Bereik en uitrol

Gefaseerd zullen de DAB+ opstelpunten in Duivendrecht en Hoofddorp operationeel worden gemaakt. Het uitgangspunt is het realiseren van een acceptabele indoor dekking en een stabiele outdoor dekking.

Momenteel bevindt de uitrol zich in een opstartfase en zal het bereik in een aantal stappen worden vergroot tot het onderstaande eindplaatje. 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.