×

Mondkapje verplicht in Dorpshuis en OBA

20200601_110139.jpg

Mondkapje verplicht in Dorpshuis en OBA


2 oktober, 2020 | 14:44 | 134 keer gelezen

De landelijke maatregel was reeds benoemd, een advies om in winkels en bij contactberoepen een mondkapje te dragen. In De Plus slaat het advies goed gaan, meeste bezoekers dragen  een mondkapje. Wel ter attentie heeft De Plus de looprichting gewijzigd m.b.t. Ingang en Uitgang. De Uitgang is nu aan het Dorpsplein. De ingang is daar waar voorheen Smit en een nagelstudio zaten (ofwel pedicure).

Extra in Duivendrecht is de Mondkapjes plicht in zowel het Dorpshuis als de OBA (Openbare Bibliotheek Duivendrecht, die in tegenstelling tot berichtgeving in het Weekblad van Ouder-Amstel, gewoon open is, zij het niet elke weekdag). Onbekend is nog of gesport moet worden met een mondkapje. Dat geldt sowieso al niet voor het turnen, wat nog tijdelijk niet wordt aangeboden in  Duivendrecht, wel is het badminton weer gestart, waarbij een aantal spelers met het pluche niet kan komen vanwege de leeftijd of een onderliggende aandoening.

Onderstaand de richtlijnen vanuit de OBA, die gelden voor > 12 jaar.

 
 
Nieuwe maatregelen: mondkapjes en registreren
Vanwege de nieuwe maatregelen van 28 september zijn onze richtlijnen aangepast. We doen ons best je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te maken. Hoe werkt dat?

Mondkapjes
Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle OBA-vestigingen voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Studeren, werken en lezen
Wil je komen studeren, werken of lezen? Dat kan, maar er zijn minder zitplaatsen beschikbaar. Ook zijn we verplicht jouw naam en e-mailadres te registreren.

Een activiteit bezoeken
Voor activiteiten kan je vooraf een plekje reserveren. Dit geldt ook voor alle activiteiten voor kinderen.

Rustige uren
Senioren met een minder goede gezondheid adviseren we de OBA te bezoeken op de rustige uren. 

Bezoekers die niet tot deze kwetsbare groepen behoren, vragen we om hiermee rekening te houden.

Zo zorgen we er samen voor dat iedereen kan blijven lezen en lenen.

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.