×

Openbaar boeken ruilen in Duivendrecht (3)

20200609_145854.jpg

Openbaar boeken ruilen in Duivendrecht (3)


21 juni, 2020 | 12:27 | 123 keer gelezen

De bibliotheek in Duivendrecht is nog steeds gesloten, maar gelukkig kennen we in Duivendrecht een aantal plekken waar we boeken kunnen lenen (en ook weer terugbrengen). Vorige week werd er ergens in Nederland een boek na ruim 25 jaar teruggebracht bij de bibliotheek. Dat is niet geheel de bedoeling van de openbare plekken om boeken te ruilen, maar overkomt je soms.

Waar we al eerder een omruilpunt zagen in ’t Ven en aan de Korenbloemstraat, deze editie staan we stil bij het “Kastje” aan de Rijksstraatweg. Motto van dit 'kastje' is: "Geef een boek, neem een boek". We vinden deze (te openen) boekenkast tussen twee bijzondere gebouwen in Duivendrecht. Tussen de ‘Winters Hoven’ en de ‘Antoniushoeve’. De boerderij ‘Winters Hoven’, voorheen ’Sophia’shoeve’, gebouwd in 1883, met de eerste steen gelegd door Johannes van Klooster en vanaf 2003 een Rijksmonument. De boerderij ‘Antoniushoeve’ is gebouwd in 1889 als melkveebedrijf. Ook deze hoeve is een Rijksmonument sinds 2003.

Het boekenkastje staat dus tussen twee Rijksmonumenten in. Is alleen daarmee geen Rijksmonument. Wel kunnen alle bewoners van Duivendrecht er terecht voor een boek. Neem een boek, geef een boek.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.