×

Opening expositie ‘Spanje’ van Eloïse Moen in Casa Lisa

IMG-20240323-WA0007.jpg

Opening expositie ‘Spanje’ van Eloïse Moen in Casa Lisa


24 maart, 2024 | 23:43 | 63 keer gelezen

Afgelopen zaterdag heeft wethouder Paulette Koek-Baks de tentoonstelling ‘Spanje’ geopend van de jonge kunstenares Eloïse Moen (18). In haar openingswoord sprak de wethouder, met portefeuille Kunst en Cultuur, haar waardering en bewondering uit voor de diverse werken van de schilderes, welke vanaf heden geëxposeerd worden in restaurant Casa Lisa op het Dorpsplein in Duivendrecht. Er waren vele bezoekers afgekomen op de opening en dat er bredere waardering is, bleek uit de (voor)verkoop van een aantal schilderijen.

De kunstenares uit Duivendrecht gaf in een toelichting aan dat het schilderen van Spaanse landschappen en architectuur als een hobby is begonnen. Na haar eindexamen heeft Eloïse een tussenjaar benut voor het verder ontwikkelen van haar schildertalent, naar een duidelijk meer professionele stijl. De expositie duurt t/m 26 april, en de liefhebbers van Spaanse landschappen zijn tijdens de openingstijden welkom in Casa Lisa. Naast de Spaanse invalshoek schildert Eloïse ook emotionele momenten. Zo heeft ze recent een huisdier getekend. Eloïse: “Ik teken graag iets wat dierbaar is en betekenis heeft voor iemand”.

Bij de foto's:

Boven: Eloïse Moen, wethouder Paulette Koek-Baks en Lisa van Casa Lisa heffen het glas. Op de achtergrond een aantal van de geëxposeerde schilderijen.

Onder: een aantal werken in de tentoonstelling.

20240323_145409.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.