×

Paasmaandag: opties voor een wandeling in en rond Duivendrecht

20200413_135742.jpg

Paasmaandag: opties voor een wandeling in en rond Duivendrecht


13 april, 2020 | 00:11 | 94 keer gelezen

Voor menigeen een aangepast Pasen, met vaak een alternatieve tafelbezetting. Tweede Paasdag biedt mogelijkheden voor een wandeling in en rond Duivendrecht. 

Het dorp kent geen eigen Avondvierdaagse, maar doet dit gecombineerd met Diemen (Zuid) en daar liggen aan de oostkant van ons dorp de opties voor een wandeling. Een van de routes gaat langs het Amsterdam-Rijn kanaal, een voor de geoefend wandelaar mooie route. Aan de noordkant kunnen we wandelen langs de Weespertrekvaart, rechtsaf via Drieburg en de Middenweg, linksaf naar de Spaklerweg, bruggetje over bij de Amstel en via Mercure hotel en Amsterdam-Duivendrecht terug naar het dorp, waarmee je gelijk een route aan de westkant loopt, die nog te verlengen is met het relatief nieuwe pad langs de Sligro, Makro en Post distributiecentrum. Alzo kun je via het pad van de busbaan (lijn 41) terug naar de Dorpskern voor een versnapering. Rest nog de zuidkant. Aldaar een geheel nieuw geasfalteerd pad richting de Johan Cruijff Arena. Dit is het pad via station Duivendrecht, langs de golfbaan (waar momenteel de vogels het hoogste lied hebben). Via de ArenA Boulevard zijn er diverse vervolgpaden, via het Nelson Mandelapark (Bijlmersportpark), of zelfs Gaasperplas, met varianten naar de Gaasperzoom en Bijlmerweide, uiteraard met als eindbestemming DorpDuivendrecht. Een fijne wandeling (of fietstocht).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.