×

Restaurant Pearl City Duivendrecht (7,5 jaar geleden)

pearlcity.jpg

Restaurant Pearl City Duivendrecht (7,5 jaar geleden)


27 maart, 2021 | 00:22 | 208 keer gelezen

Het is alweer 7,5 jaar geleden dat Duivendrecht een eigen specifiek Chinees-Indisch restaurant had. Aan het Dorpsplein (20) was sinds 1975 Chinees-Indisch restaurant Pearl City gevestigd. Voor veel dorpelingen een vast adresje voor afhalen, maar zo af en toe ook om aan te schuiven in het restaurant voor een Chinees-Indische schotel.

Pearl City is in 2013 gestopt, om ruimte te bieden aan de uitbreiding van de Plus (destijds werd ook Happy Feet meegenomen in de uitbreiding, klinkt wel Chinees, maar was een voetspecialist). Na 38 jaar geen Chinees meer in Duivendrecht. Maar gelukkig zijn er nog wel andere aanbieders van een smakelijke maaltijd of hap in Duivendrecht.

Goed was het initiatief van De Eeterij om tijdens de lockdown in 2020 Chinees aan te bieden voor afhalen. Recent hebben de eigenaren besloten om zich weer te concentreren op de menukaart van De Eeterij. Daarmee kent Duivendrecht geen eigen Chinees-restaurant meer. Bekend is dat dorpelingen afzakken naar Diemen Centrum of Amsterdam Zuidoost voor afhalen.

Foto: https://www.christiaanbruijn.nl


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.