×

Profielschets ‘De Nieuwe’ vastgesteld door Raad en CdK

IMG-20240314-WA0017.jpg

Profielschets ‘De Nieuwe’ vastgesteld door Raad en CdK


15 maart, 2024 | 00:28 | 55 keer gelezen

In een bijzondere raadsvergadering is de profielschets vastgesteld voor de nieuwe burgemeester van Ouder-Amstel. Naast de gemeenteraad en het college was ook de Commissaris van de Koning (CdK) de heer Van Dijk en zijn kabinetschef aanwezig om de profielschets vast te stellen.

Vooraf aan de vaststelling en overhandiging van de profielschets werd een vertrouwenscommissie benoemd, bestaande uit vertegenwoordigers van de raad. Waarnemend burgemeester Joke Geldhof, gaf ruimte aan de voorzitter van de vertrouwenscommissie, mw. Van den Brink – Agtmaal, om toelichting te geven op de door de commissie opgestelde concept profielschets: “De burgemeester die wij zoeken is betrouwbaar en integer en benaderbaar voor inwoners en ondernemers”.

In de concept profielschets zijn opmerkingen verwerkt van 100 inwoners welke hebben meegedaan aan een digitale enquête. CdK Van Dijk stelde in zijn reactie o.a. vragen over de samenwerking binnen de gemeenteraad en de komende ontwikkelingen binnen Ouder-Amstel, zoals de transformatie van kantoren naar wonen/werken, de bestuurlijke vernieuwing en de geplande groei van de gemeente. Met zijn complimenten en de vaststelling van de profielschets volgde de overhandiging van de profielschets van de voorzitter van de vertrouwenscommissie aan de CdK, waarmee de wervingsprocedure voor de nieuwe burgemeester is ingezet.

De vacature wordt gepresenteerd in de Staatscourant, daarna kunnen kandidaten zich melden tussen 19 maart en 9 april. Vervolgens gaat de vertrouwenscommissie aan de slag met de kandidaten, welke gescreend gaan worden, en uiteindelijk volgt de installatie van de nieuwe burgemeester per medio december 2024.

20240314_193857.jpg

Foto boven: overhandiging van de Profielschets van de voorzitter van de vertrouwenscommissie mw. Van den Brink - Agtmaal aan CdK Van Dijk.

Foto onder: Van Dijk en zijn Kabinetschef in reactie op de concept Profielschets, naast waarnemend burgemeester Geldhof en de griffier.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.