×

Programma Dodenherdenking (4 mei) Duivendrecht

20230504_143326.jpg

Programma Dodenherdenking (4 mei) Duivendrecht


4 mei, 2024 | 11:08 | 79 keer gelezen

Het 4 mei comité Duivendrecht heeft het programma opgemaakt voor de jaarlijkse Dodenherdenking in Duivendrecht. Het programma start om 19:15 uur in De Kleine Kerk, met muziek en gesproken tekst. Deze activiteit is openbaar toegankelijk. Ruim voor acht uur start dan de stille tocht. Via de Korenbloemstraat en de Begoniastraat wandelt de groep naar het monument bij het Dorpshuis. Aldaar zijn ook andere dorpsgenoten welkom om de twee minuten stilte mee te beleven. Er volgt een toespraak van de burgemeester en er worden kransen en bloemen gelegd door de gemeente, het 4 mei comité en de leerlingen van de basisscholen uit Duivendrecht. Een leerling van De Grote Beer zal een gedicht voorlezen. Daarna is er een gelegenheid voor de overige bezoekers om de slachtoffers benoemd op het monument en personen naar eigen inzicht te herdenken.

Het Wilhelmus wordt gespeeld en na afloop is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee.

De route van de stille tocht zal door de gemeente gedurende een periode worden afgesloten.

Voor het programma in Ouderkerk zie de website van het Weekblad voor Ouder-Amstel. In Ouderkerk zal locoburgemeester Paulette Koek-Baks de aanwezigen toespreken.

Op 5 mei is er geen programma in Duivendrecht. Niet anders dan dat er gevlagd mag worden voor onze Bevrijding.

IMG-20170504-WA0018.jpg

Archief: de jeugd van de A. Bekemaschool legt een krans bij het monument.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.