×

Project De Nieuwe Kern (DNK): achtergronden

DNK kaart.jpg

Project De Nieuwe Kern (DNK): achtergronden


18 februari, 2024 | 12:44 | 59 keer gelezen

In het gebied zuidwestelijk van Duivendrecht en ten westen van de Johan Cruijff Arena ontwikkelt zich de komende jaren De Nieuwe Kern (DNK). DNK wordt een eigen identiteit met maximaal 4.500 woningen.

Tekst website (idem plattegrond): DNK

Bijzondere nieuwe stadswijk
In de gemeente Ouder-Amstel, tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 komt een verrassend groene stadswijk. Op een van de best bereikbare plekken van Nederland. Het gebied staat nu nog bekend als De Nieuwe Kern.

Hier komen ruim 5.000 woningen rondom een groot stadspark, voorzieningen, horeca, kantoren en een uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax. Als alles volgens plan verloopt, kunnen in 2026 de eerste woningen opgeleverd worden.

De ontwikkeling van De Nieuwe Kern is mogelijk dankzij de goede samenwerking tussen gemeente Ouder-Amstel, de gemeente Amsterdam, VolkerWessels Vastgoed, NS Stations en AFC Ajax.

 

DNK2.jpg

Een impressie van de nieuwe woonkern DNK (bron: website DNK).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.