×

Rooftop Sports Park aan de rand Duivendrecht

IMG-20200324-WA0013.jpeg

Rooftop Sports Park aan de rand Duivendrecht


28 maart, 2021 | 15:33 | 135 keer gelezen

Naast de Johan Cruijff ArenA op de plaats van het huidige sportpark Strandvliet gaat worden gewerkt aan een nieuw sportpark met de voorlopige naam: “Rooftop Sports Park”.

Op het huidige sportterrein komt een parkeergarage (feitelijk de verplaatsing van P2), met boven op het parkeerdek 40.0000 vierkante meter voor sport en spel. De gemeente gaat met een reeks betrokkenen in gesprek om vorm te geven aan dit nieuwe sportpark. Tevens kan meegedacht worden over een nieuwe naam voor het sportpark, waarbij de aanname is dat sportpark Strandvliet niet een van de keuzes zal zijn. Het sportpark gaat ruimte bieden aan voetbal maar ook andere vormen van sporten en bewegen zoals skaten en basketballen. Ook komt er een ‘beweegtuin’ waar sporters kunnen springen, dansen, rennen en ‘freerunnen’. Tevens komt er een heuvelachtig parcours om o.a. te BMX-en.

Het nieuwe sportpark maakt deel uit van de Smart Mobility Hub en is naar verwachting in 2024 gereed. De huidige voetbalvelden worden tijdelijk ingericht op het slibdepot, het tennispark van LTC Strandvliet wordt verplaatst naar een nieuw tennispark bij de Gaasperdammerweg.

In totaal investeert de gemeente Amsterdam in 2021 38 miljoen aan onderhoud en aanleg van sportpark, waarbij de vervanging van sportpark Strandvliet (nu gemeente Ouder-Amstel) er eentje is.

Ideeën of meedenken kan o.a. via: info@toekomstentalent.nl


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.