×

Ruilbeurs historische plaatjes PLUS: zaterdag 2 maart

IMG-20231222-WA0027.jpg

Ruilbeurs historische plaatjes PLUS: zaterdag 2 maart


15 februari, 2024 | 17:50 | 665 keer gelezen

Wat eind december 2023 is gestart als een hele aardige spaaractie van historische plaatjes over Duivendrecht van PLUS Kamminga, is twee maanden later een fenomeen gebleken. Duizenden boeken zijn (gratis) over de toonbank gegaan en daarbij een veelvoud aan historische plaatjes. Er wordt volop gespaard in Duivendrecht, door honderden en misschien wel meer dan duizend bewoners. Feit is dat deze spaaractie, vormgegeven door de stichting Oud-Duivendrecht, het dorp Duivendrecht volop heeft beziggehouden. Sterker, dat veel bewoners (jong en oud) door de plaatjes (foto's) en de verhalen achter de plaatjes een verdieping van Duivendrecht hebben meegekregen. Bewoners zijn trots op het dorp.

Veelgevraagd was een officiele ruilactie van PLUS Kamminga. Deze ruilactie was aan het einde van de spaaractie gepland en is nu concreet op zaterdag 2 maart tussen 12:00-16:00 uur. Rick Kamminga zal persoonlijk aanwezig zijn. En wie weet wordt er nog een nadere invulling van de middag. Locatie is het Dorpshuis Duivendrecht (rond de bibliotheek en de bar).

Afgelopen drie zaterdagen is er al informeel vorm gegeven aan het ruilen, dit gefaciliteerd door de medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek (OBA Duivendrecht) en vrijwilligers van de bar in het Dorpshuis. Ook komende zaterdag 17 februari is er weer een gelegenheid om onderling te ruilen. En wie weet volgt in de loop van deze middaq nog een kleine verrassing voor de personen die ruilen. Maar dat wachten we netjes af.

De officiele ruilbeurs, en ongetwijfeld hiermee een afsluiting van de spaaractie, is dus zaterdag 2 maart met medewerking van PLUS Kamminga en wie weet nog een aanvullend programma.

 

20240126_112217.jpg

Ans Quirijnen en Bas Smeulders, samen met Jopie Euwe, samenstellers van het boek 'Historisch Duivendrecht'.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.