×

Schoolzwemmen voor De Grote Beer (Duivendrecht)

20240529_092324.jpg

Schoolzwemmen voor De Grote Beer (Duivendrecht)


6 juni, 2024 | 11:14 | 76 keer gelezen

Het Amstelbad is de afgelopen twee en de komende drie weken mede het domein voor het schoolzwemmen van de basisscholen uit Ouder-Amstel. De Grote Beer en de Jan Hekman school zijn op woensdagochtend actief met schoolzwemmen. De kinderen hebben reeds een zwemdiploma, de extra vaardigheidslessen van de instructeurs van het Amstelbad, geven ze extra techniek en ervaring. Voor kinderen zonder zwemdiploma zijn er aparte lessen. Instructeur Nataralda Witmond: “Wat je ziet is dat het zwemmen na het zwemdiploma in de loop van de tijd weer wat minder wordt. De kinderen krijgen in vijf weken de tijd om extra vaardigheden op te doen. Bovendien is zwemmen in een buitenbad voor velen een extra dimensie”. Naast de zwemlessen krijgen de schoolkinderen ook een bootcamp aangeboden op het grasveld achter het grote bad. Het bad wat ook in gebruik is door de reguliere banenzwemmers. “Zo hebben we een mooie combinatie van jong en oud”. Aldus Nataralda.

De pilot: ‘Buiten bewegen voor kinderen van groep 7’ is een initiatief van het Amstelbad, dit in samenwerking met Eva van’t Schip en Iris Nijkamp. Penningmeester Robbert Eysink Smeets: “Landelijk onderzoek wijst uit dat kinderen steeds minder bewegen. Bewegen in de buitenlucht versterkt bepaalde organen. Door het fietsen naar het Amstelbad, en het zwemmen en de bootcamp in de buitenlucht verbeteren de kinderen hun conditie. Zeker als je weet dat kinderen na groep 8 veelal op de fiets moeten naar de middelbare school”. De pilot kent een aantal sponsoren en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ouder-Amstel. “Wij danken de sponsoren voor hun bijdrage, aldus Eysink-Smeets. Voor de zwemmers die willen doorzwemmen, is er de mogelijkheid om lid te worden van De Snippen.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.