×

Stilte bij Dodenherdenking en rustige Bevrijdingsdag

20240504_200956.jpg

Stilte bij Dodenherdenking en rustige Bevrijdingsdag


5 mei, 2024 | 21:14 | 111 keer gelezen

'Stilte' was het woord bij de Dodenherdenking op 4 mei bij het monument in Duivendrecht. Ondanks de af en toe neerdalende regen, toch ruim 100 bewoners die in stilte bijeen waren gekomen. Voorop in de 'Stille tocht' (vanaf De Kleine Kerk naar het monument) onze tijdelijke burgemeester Joke Geldhof; het 4 mei comité; kinderen van De Grote Beer en de A. Bekemaschool en een delegatie namens de padvinders. In het Dorpshuis speelde het rustieke orkest. "Stilte" was ook het thema van de rede van de burgemeester, die stilstond bij het monument met een herinnering aan twee gemeenteleden uit Ouder-Amstel met ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Tot slot van haar toespraak sprak ze het gedicht 'Stilte' van Willem Wilmink. Een onverstoorde stilte van 2 minuten, deed een ieder herdenken. Met het Wilhelmus kwam Duivendrecht weer uit de herdenking.

Op 5 mei Bevrijdingsdag geen bijzondere activiteiten in het dorp, naast het feit dat er volop gevlagd werd in Duivendrecht

20240505_142217.jpg

Bevrijdingsdag werd overal in Nederland gevierd.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.