×

Topsporthal en sportdak in Duivendrecht

20210212_152732.jpg

Topsporthal en sportdak in Duivendrecht


20 februari, 2021 | 09:12 | 150 keer gelezen

De gemeente Ouder-Amstel meldt in het Gemeentenieuws van 10 februari j.l. de komst van een Topsporthal naar de regio Duivendrecht. In totaal zullen zelfs twee sporthallen  worden gebouwd en een sportdak, met daarop o.a. drie sportvelden en een clubaccommodatie. Dit alles te realiseren binnen het 'SMH' (Smart Mobility Hub). Het huidige sportpark Strandvliet (1974), ten zuiden van Duivendrecht wordt de komende jaren omgetoverd naar een multifunctioneel centrum. Zo komt er een parkeergarage voor 2.400 auto's en dus twee sporthallen en drie sportvelden. Het is een vorm van 'smart' bouwen, diverse functies praktisch samenvoegen. Er zijn een aantal vergelijkbare voorbeelden in Nederland. Zo kent Schiedam een sportdak met tennis en voetbal, wat gebouwd is boven de tunnel naar Delft. 

Op de huidige plek acteren nu de sportverenigingen LTC Strandvliet (tennis) en FC Amsterdam (voetbal). Met de tennisvereniging wordt gesproken over een verplaatsing naar een terrein naast de A9. Gesprekken zijn in een gevorderd stadium. Voor de voetballers wordt momenteel het slibdepot nabij de tuinhuisjes als tijdelijk sportterrein ingericht (de grondlaag is reeds gelegd). Doel is dat het voetbal in 2022-2023 terugkeert naar het vernieuwde sportpark Strandvliet. Het slibdepot zal dan ongetwijfeld betrokken worden bij de verdere realisatie van De Nieuwe Kern.

De Topsporthal is toch wel verrassend. Duivendrecht kent reeds een 'eigen' sporthal met o.a. volleybal en badminton. Het is niet de verwachting dat deze overgaan naar topsport, laat staan de topsporthal. Wie de nieuwe bewoners van de hal gaan worden is nog onbekend. Laatste speler van enig niveau in de zaal in Zuidoost was de korfbalclub. Het korfbal speelt de afgelopen jaren haar finales in de Ziggo Dome. Maar Amsterdam zet in op veel sport, vooral Urban Sports, het zal een verrassing blijven. Aanvullend in de sportaccommodatie plannen de continuiteit van het golfterrein van de Amsterdam OldCourse (AOC), tenminste zo oogt het nu. Topsport en Duivendrecht. Een mooie combinatie.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.