×

Verkiezingen in Duivendrecht (15, 16 en 17 maart)

20210202_164236.jpg

Verkiezingen in Duivendrecht (15, 16 en 17 maart)


4 februari, 2021 | 14:37 | 124 keer gelezen

Zoals het er nu naar uitziet zijn er  woensdag 17 maart verkiezingen voor de Tweede Kamer, ofwel de landelijke verkiezingen. Voor Duivendrecht geldt de kieslijst zoals deze voor het kiesdistrict is opgesteld. Naar verluid hebben 41 partijen zich aangemeld om mee te doen aan de verkiezingen, al is nog onbekend welke partijen op het 'Verkiezingenbord' (zie Rijksstraatweg, nu nog leeg) gaan prijken. Henk Krol schijnt het voor dit district voor elkaar te hebben (maar nog niet voor Zwolle), zeker zijn: Partij van de Dieren, Denk, Bij1. Opvallend is dat de meeste grote partijen nog niet aan de vereisten voldoen. Dit kan tot vanavond worden aangevuld.

Nieuw dit jaar is het stemmen per post, dit is mogelijk voor 70+ ers; en het eerder stemmen, dit op maandag 15 maart en op dinsdag 16 maart. Eerder stemmen is mogelijk voor mensen met onderliggend lijden. Meest praktisch zou zijn om direct deze mensen te vaccineren, mocht dat tegen die tijd nog niet gebeurd zijn. 

We wachten nog even de partijen af. Code Oranje wordt in ieder geval dit weekend al verwacht, met de sneeuwval. In de komende editie ook blik op de drie stemlokalen die in ieder geval bevolkt zullen gaan worden in Duivendrecht op woensdag 17 maart 2021. Tip: een van de stemwijzers.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.