×

Voorlopige uitslag: Duivendrechtse in Tweede Kamer en winst VVD en D66

OA TK2021.jpg

Voorlopige uitslag: Duivendrechtse in Tweede Kamer en winst VVD en D66


18 maart, 2021 | 23:46 | 115 keer gelezen

Onze dorpsbewoner mw. Sylvana Simons staat bij de voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing 2021 op een zetel voor haar partij Bij1. De Duivendrechtse verruild daarmee de gemeenteraad van Amsterdam voor de landelijke politiek, ofwel: Duivendrecht in de Tweede Kamer.

Op de website van de gemeente Ouder-Amstel de voorlopige uitslag (opkomst in de gemeente van 85%).

Winnaar in Ouder-Amstel is de VVD met ruim 2.100 stemmen op de voet gevolgd door D66 met bijna 1.900 stemmen. Het CDA is de derde partij met als vierde de PVV die op enige afstand op het CDA zit, voor beiden ruim 600 stemmen. De partij van Sylvana Simons (Bij1) scoort 166 stemmen in de gemeente. Forum en Volt scoren evenals het linkse blok Groen Links, SP en PVDA, Partij voor de Dieren allen afzonderlijk meer dan 200 stemmen. Ook JA21 (Joost Eerdmans) heeft meer dan 200 rode kruisjes staan. Uiteraard benieuwd wat de gemeente doet met alle rode potloden. Code Oranje scoort exact twee elftallen, dus die kunnen los op het CTO'70 veld. En opvallend een aantal partijen met 1 stem. NL Beter, vorige week nog druk in Stadshart Amstelveen, maar dus maar 1 stem in Ouder-Amstel, terwijl een gezonde levensstijl zo belangrijk is. Ook exact 1 stem voor de Feestpartij, maar laten we hopen dat het een feest van de Democratie blijft. Cijfers specifiek voor Duivendrecht zijn er nog niet, maar volgen ongetwijfeld in de loop van de week.

 OA TK2021


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.