×

WORD: Treurplein of kloppend Dorpshart?

Dorpsplein Duivendrecht.jpeg

WORD: Treurplein of kloppend Dorpshart?


25 maart, 2024 | 23:32 | 60 keer gelezen

In oktober hebben een aantal mensen en organisaties om tafel gezeten voor een vernieuwing van het Dorpsplein. In vervolg hierop hebben de leden van de Werkgroep Openbare Ruimte Duivendrecht (WORD) een ingezonden brief ingezonden (Weekblad), welke hierbij onderstaand ook gepubliceerd wordt. Inzet is om de komende periode meerdere verhalen te brengen vanaf het Dorpsplein. Deze zullen worden aangeboden aan het Weekblad en DD (DorpDuivendrecht.nl).

 

Treurplein of kloppend Dorpshart?


Vier maanden geleden organiseerde de werkgroep Openbare Ruimte Duivendrecht een gesprek over de toekomst van het Dorpsplein. Aanwezig waren winkeliers, vastgoedeigenaren, ambtenaren, raadsleden en een wethouder. Een gevoel van urgentie was alom aanwezig, er moet iets gebeuren om het sjofele en steeds leger wordend plein te transformeren tot een levendig dorpshart. De eigenaren hadden er wel ideeën over, zij maakten met de wethouder een afspraak om mogelijke plannen op elkaar af te stemmen.

Inmiddels is het plein weer leger geworden, de fietshandelaar en bloemist zijn vertrokken, de leegstand is toegenomen en meer dan ooit biedt het plein een troosteloze aanblik.

Van de kant van de vastgoedeigenaren en gemeente heerst een absolute radiostilte. Broeden ze een geniaal plan uit of willen de eigenaren van hun vastgoed af? Wacht de wethouder af, de nadruk leggend op al datgene wat de gemeente niet kan of wil? Of is er een plan in de maak waarbij winkeliers, eigenaren en gemeente in actie komen en samen afspreken wat ze wel gaan doen?

Wij vinden die stilte verontrustend en onbegrijpelijk. Bewoners en winkeliers hebben er recht op te weten wat er speelt. Daarom zal de werkgroep de komende tijd opnieuw met alle betrokkenen gaan praten om meer duidelijkheid te krijgen. We gaan u maandelijks op de hoogte houden: van de vorderingen of van de eventuele stagnatie.

Openbare discussie en de kracht van de publieke opinie zijn nu vereist om stappen vooruit te maken op weg naar een levendig dorpshart. Duivendrecht heeft er recht op!

 

Werkgroep Openbare Ruimte Duivendrecht

info@coherente.nl

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.