×

Waarnemend burgemeester Joke Geldhof opent met zes hamerslagen.

20240201_200438 (1).jpg

Waarnemend burgemeester Joke Geldhof opent met zes hamerslagen.


3 februari, 2024 | 09:24 | 39 keer gelezen

Waarnemend burgemeester Joke Geldhof had zes hamerslagen nodig om haar eerste raadsvergadering succesvol af te ronden. Binnen drie kwartier (een helft) en exact conform de planning van de gemeenteraad. De overdracht van de ambtsketting ( door loco-burgemeester Paulette Koek-Baks), en de hamer (door waarnemend voorzitter Jacques Bos), was inbegrepen in deze helft. Het hamerslaan ging geroutineerd, soms was het nog even wennen aan een enkele naam.

Een aantal partijen had vragen voorbereid voor het ‘Vragenhalfuur’. Een vraag over extra bomen planten kwam van GroenLinks. Antwoord uit het college was dat dit niet meegaat in het A9 project van Rijkswaterstaat maar het college ziet wel kansen door samen met bedrijven en scholen creatief te denken. Natuurlijk Belang vroeg aandacht voor het hervatten van de route van Buslijn 41 (Holendrecht-Muiderpoort vv). Er is een brief vanuit de gemeente naar de Vervoerregio en de GVB gestuurd en reactie terug was dat een heroverweging volgt in 2026. De actiegroep ‘Redt Buslijn 41’ sprak later de verwachting uit dat een hervatting van de lijn wellicht eerder volgt.  Joke Geldhof, de vrouw met de hamer, mocht verder afslaan bij de Toeslagenaffaire (n.a.v. bericht in Weekblad), Hoofdenburgsingel (aanpassingen aan de weg), Waterschapsbelasting (drie facturen in één jaar) en een vervolg op de huisvesting van de scholen Kofschip en Amstelschool.

Bij het agendapunt ‘Hamerslag’ kwam de hamer weer van pas. Met het bericht dat het opnemen van zonnepanelen langs de A9 niet mee gaat in het project van de A9, maar hiervoor wel kansen liggen binnen het project ‘Energieroute Noord-Holland’. Met een laatste slag en een uitnodiging voor een frisje (derde helft) werd de eerste raadsvergadering van mw. Joke Geldhof succesvol afgeslagen.

IMG-20240201-WA0018.jpg

Overdracht van de ambtsketting.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.