×

Weekblad voor Ouder-Amstel: Wooncomplex met torens

20210115_105321.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel: Wooncomplex met torens


15 januari, 2021 | 11:24 | 116 keer gelezen

Het Weekblad voor Ouder-Amstel meldt deze week de komst van een wooncomplex voor 416 appartementen in Duivendrecht. Het gaat om het voormalige kantorencomplex van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wenckebachweg. Overigens meer Amsterdam dan Duivendrecht. Verder in het weekblad de vergunningsaanvragen voor de standplaatsen op het Dorpsplein. Daarbij het heugelijke feit dat de standplaats voor verse en gegrilde kip weer verlengd is, dat is goed nieuws voor de liefhebbers.

Geen nieuwjaarsreceptie, wel komt de gemeenteraad weer bijeen op donderdag 21 januari (19.30 uur). Aan de orde de Grote Projecten (Entrada, Duivendrechts Kwartier/DKN, Busterminal en wie weet ook het nieuwe wooncomplex aan de Wenckebachweg. Inspreken kan, hiervoor graag contact opnemen met de griffier. De vergadering is online, en dus ook via dat kanaal voor de burgers te volgen, handig als er een avondklok komt, kunnen we thuis de besluitvorming volgen.

Niet onbelangrijk een ingezonden brief van een aantal bewoners van de Rijksstraatweg (waaronder de altijd zeer gewaardeerde uitbaters van de voormalige delicatessenzaak), om te komen tot een passende inrichting van het gebied rond Rijksstraatweg 123 (voormalig Meering) en 125 (huidige Matthijsen), een prima oproep waar ongetwijfeld meer Duivendrechters voor en achter staan.

Verder in het Weekblad, deze editie de nodige berichten uit Duivendrecht: nogmaals aandacht voor uitreiking van de Waarderingsspelden, waarvan twee uit Duivendrecht (nu met foto); een bericht over ondertekenen van de petitie tegen windmolens in de buurt van woongebieden (w.o Duivendrecht); en nog een aantal foto's van o.a. de Rijksstraatweg, de Halsbandparkiet welke zijn domicilie heeft gevonden in Duivendrecht en tenslotte het bericht dat onze burgemeester jarig is geweest, dat is uiteraard een felicitatie waard. Veel leesplezier (er liggen nog een aantal exemplaren in de Plus, en voor het Dorpshuis). 

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.