×

Zaterdag weer ruilbeurs historische plaatjes in OBA

20240130_152720.jpg

Zaterdag weer ruilbeurs historische plaatjes in OBA


30 januari, 2024 | 17:28 | 802 keer gelezen

Afgelopen zaterdag was er een succesvolle ruildag van historische plaatjes in de bibliotheek van Duivendrecht. Velen konden hun boeken volplakken, of wisten een paar mooie stappen te maken (een initiatief van DorpDuivendrecht.nl). Nog mooier was de ontmoeting tussen de mensen en de vele mooie verhalen van vroeger. Die voor jong en oud een belevenis waren om te volgen. De bibliotheek (OBA)is er voor het lenen van boeken, maar zeker ook om een ontmoetingsplaats te zijn voor de inwoners van Duivendrecht. Een plaats waar verhalen samenkomen en weer gedeeld worden. Waar er vorige week nog sprake was van een spontane actie, zet de OBA komende zaterdag haar deuren weer open voor degenen die plaatjes willen inleveren, maar ook willen ruilen. Het ruilen is een actief gebeuren tussen de aanwezigen. Het ruilen start om 11:30 uur en de bieb sluit om 17 uur. Voor alle volledigheid: het Inkijkexemplaar van de bieb is vol, is beschikbaar (niet te leen) voor mensen die in de bieb het boek met de foto's en verhalen willen doornemen. Ook PLUS Kamminga schenkt in de winkel en op haar website aandacht aan de ruilactie bij de OBA.

Bericht mag gedeeld worden op Facebook en Nextdoor.

Voor de volledigheid: woensdag in het Weekblad van Ouder-Amstel de achtergronden bij de samenstelling van het boek door de stichting Oud-Duivendrecht.

20240127_123340.jpg

Onderling ruilen in Duivendrecht. Zaterdag 3 februari het vervolg.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.