×

Expositie Oekraïense kunst in Dorpshuis

20240503_115044.jpg

Expositie Oekraïense kunst in Dorpshuis


6 mei, 2024 | 00:07 | 83 keer gelezen

Medio 2023 hebben ruim 200 Oekraïners tijdelijk onderdak gevonden in een voormalig kantoorgebouw Entrada 700 (Duivendrecht). Door de organisaties Participe en Coherente worden diverse activiteiten gedaan met de aanwezige vluchtelingen. Eén van daarvan is schilderkunst voor de Oekraïense kinderen met schilderdocente Liudmyla Khapatko, die recent zelf een schilderij aanbood aan Eric van der Burg. De schilderijen van de jeugd hangen in de diverse zalen en in de gang van het Dorpshuis, en zijn tijdens de openingstijden van het Dorpshuis te bewonderen.

De expositie werd vrijdag 3 mei geopend met een woordje van wethouder Paulette Koek-Baks (Kunst en Cultuur). In haar openingswoord benoemde Koek-Baks de overgang van de gevoelens van de kinderen. Van zwaarmoedige tekeningen in het begin, naar schilderkunst met meer perspectief nu. Het onderwerp “Onze Lente” geeft goed de emotie weer. De wethouder koppelde het woord ‘Trots’ aan de kinderen en hun schilderkunst. Na de opening was er muziek en een geanimeerd samenzijn met de aanwezigen. De expositie in het Dorpshuis (Dorpsplein 60) loopt van 30 april tot 15 juni.

IMG-20240503-WA0007.jpg

Bij de foto's: wethouder Paulette Koek-Baks (Kunst en Cultuur) en de kunstenares Liudmyla Khapatko (op de achtergrond een aantal schilderijen).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.