×

't Vervoertje Duivendrecht (bijeenkomst: 23 mei)

20230719_121057.jpg

't Vervoertje Duivendrecht (bijeenkomst: 23 mei)


12 mei, 2024 | 10:32 | 476 keer gelezen

’t Vervoertje ook in Duivendrecht? Wij zoeken vrijwilligers!
 

Sinds september 2022 verzorgt ’t Vervoertje Ouderkerk vrijwillig vervoer in Ouderkerk a/d Amstel. Het doel van ’t Vervoertje is om mensen die zelf niet meer zo mobiel zijn te brengen waar ze naar toe willen, tegen openbaar vervoer tarief. Het succes van deze dienstverlening is zeer gebleken. Meer dan 140 inwoners in Ouderkerk maken er gebruik van dankzij de vrijwillige inzet van ongeveer 20 chauffeurs!

Voldoende aanleiding om na te gaan of ‘t Vervoertje ook aanslaat in Duivendrecht. Door de oprichters in Ouderkerk is samen met enige actieve inwoners in Duivendrecht het initiatief genomen tot een startbijeenkomst hiervoor. Deze vindt plaats op donderdag 23 mei van 17.30 tot 18.30 uur in Dorpshuis Duivendrecht.

Het idee is dat ’t Vervoertje Duivendrecht op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur haar diensten verleent door de inzet van vrijwillig chauffeurs met hun eigen auto. De chauffeurs zetten zich hiervoor gedurende een dagdeel per twee weken in. Ook krijgen de chauffeurs een kostenvergoeding.

Bij ’t Vervoertje in Duivendrecht denken wij aan vervoer binnen het dorp (de huisartsenpraktijk, naar activiteiten van Coherente) en buiten het dorp naar medische voorzieningen, waar Duivendrechters gebruik van maken: OLVG (Oost en West), AMC, VUmc en Amstelland ziekenhuis en omliggende voorzieningen. En mogelijk naar de markt in Diemen.

De startbijeenkomst op 23 mei is vooral bedoeld om vrijwilligers te ontmoeten die hiervoor als chauffeur willen rijden of de telefonische coördinatie willen verzorgen. Heel graag ontmoeten wij u dan in het Dorpshuis!  Vanuit deze startbijeenkomst hopen wij een voldoende basis te zullen hebben om verder te gaan met een opstart in Duivendrecht van deze in Ouderkerk zo succesvolle voorziening.

Als u geïnteresseerd bent, maar niet kunt komen, of verdere informatie wenst kunt u contact opnemen met Ellen Forbes (06  53384543) of Luuk de Vré (06 51290736) .

Wij hopen op een goed bezochte startbijeenkomst op 23 mei. Maar vooral dat Duivendrecht er met ’t Vervoertje een mooie voorziening bij krijgt voor de mensen voor wie het door beperkingen minder eenvoudig is om zelfstandig doktersbezoeken af te leggen of om deel te nemen aan sociale activiteiten in de eigen omgeving.

Vervoertje.png
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.