×

Intussen op het Dorpsplein….(2): Tamar en Sanne van de Fysio

20240517_150756.jpg

Intussen op het Dorpsplein….(2): Tamar en Sanne van de Fysio


18 mei, 2024 | 11:39 | 95 keer gelezen

Aangeleverd door de Werkgroep Openbare Ruimte Duivendrecht:

In deze rubriek gaat de werkgroep Openbare Ruimte de komende weken in gesprek met winkeliers en andere dienstverleners op het Duivendrechtse dorpsplein. Hoe oordelen deze ‘bewoners’ over de kwaliteit van het plein? Wat is goed en wat moet beter? Het eerste gesprek is met Sanne Lugard en Tamar Samson, fysiotherapeuten en eigenaren van Fysiotherapie Duivendrecht.

Hoe lang is jullie praktijk gevestigd op het dorpsplein?

De vorige eigenaar heeft tien jaar geleden zijn praktijk, die al langer bestond in Duivendrecht, voortgezet in het huidige pand op het dorpsplein. Drie jaar geleden heeft hij zijn praktijk aan ons verkocht. Na de overname hebben wij enkele nieuwe accenten aangebracht, zoals een nieuwe website en een nieuw logo. Maar ingrijpende veranderingen waren niet nodig want in essentie was het een goed en gezond bedrijf. Ons team bestaat inmiddels uit 7 fysiotherapeuten en een praktijkondersteuner.

Waar komen jullie cliënten en patiënten vandaan?

Ongeveer 90% is afkomstig uit Duivendrecht en Diemen. De overige 10% woont in Zuidoost en Betondorp. 

Jullie bieden een groeiend scala aan behandelingen aan. Betekent dit dat jullie in de toekomst op zoek moeten naar een grotere praktijkruimte? 

We hebben het wel druk maar voorlopig is de ruimte in dit pand toereikend. Als we meer ruimte nodig hebben zouden we ook een filiaal kunnen starten want we vinden deze praktijkruimte op het dorpsplein erg prettig. 

Wat maakt deze plek voor jullie aantrekkelijk?

Een belangrijk voordeel van deze locatie op het dorpsplein is dat begeleiders van onze cliënten (ouders, partners etc.) tijdens de behandeling even een boodschap kunnen doen of de bibliotheek kunnen bezoeken. Een ander voordeel is dat met name in de wintermaanden rond sluitingstijd van de praktijk de supermarkt en de restaurants nog open zijn. Dit is voor het gevoel van sociale veiligheid belangrijk. Verder is de praktijkruimte goed bereikbaar voor mensen met een handicap.  

Hebben jullie nog kritische opmerkingen over het dorpsplein? 

Hoewel we in het algemeen tevreden zijn met onze vestiging hier, vinden we wel dat er iets gedaan zou moeten worden aan de gevels van de winkelpanden. Die zien er wat rommelig en gedateerd uit. Het zou goed zijn als die een wat modernere en warmere uitstraling krijgen. Maar we hebben begrepen dat de gemeente in gesprek is met de eigenaren van de winkels. Wie weet levert dat iets moois op!

Jan Hesterman, lid werkgroep Openbare Ruimte Duivendrecht (WORD).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.