×

PLUS Kamminga spaaractie voor Alzheimer stichting

IMG_7894.jpg

PLUS Kamminga spaaractie voor Alzheimer stichting


8 juni, 2024 | 08:36 | 128 keer gelezen

De spaaractie voor de historische plaatjes van Duivendrecht is twee maanden geleden afgelopen (al is het nazorgteam nog wekelijks bijeen met het inplakken) en de volgende spaaractie dient zich aan. Ondernemer Rick Kamminga staat eerst nog even stil bij het ongekende succes van de historische plaatjes en blikt vooruit op de nieuwe spaaracties.

Rick Kamminga over de vorige spaaractie: “De spaaractie die we in samenwerking met de Stichting Oud-Duivendrecht (SOD) hebben gedaan, is een ongekend succes gebleken. In Duivendrecht en ver daarbuiten werden de historische plaatjes, niet alleen door ouderen, maar ook door jongeren. Het boek is een mooie manier om de jeugd historisch inzicht van Duivendrecht mee te geven. Niet onbelangrijk, het heeft bewoners en organisaties nader tot elkaar gebracht. Het is een soort maatschappelijke investering geweest, met dank aan ook aan de vrijwilligers van SOD”.

Nederlanders zijn een spaarzaam volk zo is gebleken, doen mee aan acties en sparen graag. Rick: “Jaarlijks maken wij als PLUS Kamminga een eigen commerciële kalender, naast landelijke kalender van de PLUS. Wat ons (echtpaar Rick en Manja Kamminga-Bakker, red.) opviel bij het sparen van de historische plaatjes, is dat herinneringen van ouderen weer naar boven kwamen. Niet alleen uit Duivendrecht, maar vanuit Friesland en ver over de landsgrenzen kregen we verzoeken van mensen om een boek. Wat bleek, mensen met een geheugenprobleem, kregen inzichten van vroeger weer terug, hadden een opleving. Voor ons is een actie niet alleen commercieel, maar de actie moet ook maatschappelijke waarde hebben. We kregen de mogelijkheid een spaaractie te doen voor de Alzheimer stichting, dit sloot helemaal aan bij onze behoefte. Ook in Duivendrecht wonen mensen met de diagnose Alzheimer. Daarom starten we heel graag deze spaaractie voor de Alzheimer stichting”.

De lokale spaaractie is dat de bezoekers van PLUS Kamminga een herinneringenarmband kunnen sparen. Rick: “Voor 10 euro krijgt men een zegel, 5 zegels is een bedeltje. In een berekening gaat dan 50% van de opbrengst naar de Alzheimer stichting, onze klanten krijgen te horen hoeveel ze samen bij elkaar hebben gespaard. De actie start deze week en loopt door tot 4 augustus”. Verzoek aan de klanten is om de zegels te sparen, dat levert geld op.

Naast de lokale spaaractie voor de Alzheimer stichting doet PLUS Kamminga ook mee aan de landelijke spaaractie van de PLUS voor de ‘Oranje Hempjes’. Rick: “Ook de EK-Hempjes kun je sparen met zegels. Met bijbetaling van € 4,99 kun je een uniek hempje met Duivendrecht of Nederland sparen”.

Twee spaaracties bij PLUS Kamminga. Armbandjes met bedeltjes sparen voor de Alzheimer stichting en de EK-hempjes. Duivendrecht gaat oranje kleuren met de EK.

20240607_111226.jpg

Ook bij PLUS Kamminga de spaaractie voor de EK-Hempies.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.