×

Amstellanddag 2024: veel sport en bewegen op 9 juni

IMG-20230904-WA0013.jpg

Amstellanddag 2024: veel sport en bewegen op 9 juni


9 juni, 2024 | 19:25 | 63 keer gelezen

Volop activiteit op zondag 9 juni in Ouder-Amstel. In het natuur- en cultuurgebied Amstelland en langs de Amstel waren 50 locaties met hun veelal culinaire aanbod te bezoeken. ‘Bewegen en bewust eten’, was het thema voor 2024. Wethouder Victor Frequin (portefeuille Sport), had op dit thema zijn openingsspeech gebaseerd. Daarnaast was er een triatlon en een voetbaltoernooi op sportpark ‘De Nieuwe Kern’ aan de Buitensingel In Duivendrecht.

De start van de Amstellanddag was aan de Amsteldijk. Na uitreiking van de Amstellandprijs 2024 was het woord aan wethouder Frequin. In zijn openingswoord verwoorde Frequin het thema in: ‘Bewegen, Bouwen/Behouden en Bewegen’. Opgenomen de spanning tussen  sporten en bewegen, vitaal ouder worden en de ruimte die hiervoor nodig is. Tevens ruimte die nodig is voor betaalbare woningen voor jongeren en levensloopbestendige woningen voor senioren. Zijn inschatting is dat de komende 10-15 jaar er 100.000 woningen in onze omgeving bij komen. Aanvullend op bouwen vraagt dit attentie voor behouden, zoals de Amstelscheg, De Duivendrechterpolders, De Ronde Hoep en Bovenkerkerpolder. Dit geeft spanning tussen bouwen en behouden en sporten en recreëren. Veel fietsers, drukte rondom de Ouderkerkerplas en ruimte voor toekomstige sporters. Zijn devies: agrarische bedrijven en weidevogels moeten blijven en realiseer een goed evenwicht voor Bouwen en Behouden.

Er werd zondag 9 juni volop gesport. Vanuit de Amstellanddag: wandelen, fietsen, watersport en yoga. Tevens een triatlon door Ouder-Amstel met 1.500 deelnemers. Op het nieuwe sportpark aan in De Nieuwe Kern aan de Buitensingel (FC Amsterdam) kwamen een kleine 500 sporters bijeen, voor sport en bewegen en ook aandacht voor bewust eten, het andere thema.

20240609_164238.jpg

Op een nieuwe sportpark in Ouder-Amstel wordt aan de deelnemers van een voetbaltoernooi een barbecue aangeboden.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.