×

Geslaagde Buitenspeeldag Duivendrecht (12/06)

IMG-20240613-WA0018.jpg

Geslaagde Buitenspeeldag Duivendrecht (12/06)


14 juni, 2024 | 00:05 | 66 keer gelezen

De nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton, en is bedoeld om kinderen (weer en/of meer) buiten te laten spelen. In Duivendrecht werd de organisatie altijd gedaan door de basisscholen, deze editie (2024) was het een samenwerking tussen Coherente en Eigen Haard, met coördinatie van en door de (nieuwe) buurtsportcoach Friso Kaashoek.

Uit een recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat stadskinderen minder buiten spelen dan kinderen van het platteland. Volgens het onderzoek heeft dit te maken met sociale en fysieke veiligheid (veel verkeer). Tevens blijken ouders in de stad te beschermend voor de kinderen. Positieve is dat 8 van de 10 kinderen gelukkig wordt van buitenspelen. Het is goed voor de fysieke en mentale conditie van kinderen en ze leren met risico’s om te gaan aldus het onderzoeksrapport.

Voor Friso Kaashoek de trigger om in het Zonnehof gebied in Duivendrecht een circuit op te zetten met elementen voor buitenspelen. Friso over de Buitenspeeldag: “We hebben de kinderen een leuke middag met diverse activiteiten kunnen bieden, zoals: voetbal, frisbee, speedminton en de grote blikvanger was de stormbaan uiteraard. Alles mogelijk gemaakt door Coherente en Eigenhaard. In totaal hebben 80/90 kinderen meegedaan. Gelukkig was het droog en kwam het zonnetje zelfs af en toe door. Al met al een geslaagde middag”.

IMG-20240613-WA0021.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.