×

Extra overlast Duivendrecht door vliegverkeer

20200502_142314.jpg

Extra overlast Duivendrecht door vliegverkeer


16 juni, 2024 | 11:49 | 79 keer gelezen

Tijdens de vorige raadsvergadering is door een aantal partijen een motie ingediend om een nadere toelichting te krijgen op het aanbestedingsplan voor het Centrumplan (’t Kampje). In de commissievergadering kwam de toelichting waarna de indieners de motie introkken.

Inzet is dat er twee aanbestedingen komen op basis van 1 budget. De inhoud van de motie was een beter inzicht in deze aanbestedingen, zodanig dat er geen afhankelijkheid is tussen de aanbestedingen. In de commissievergadering was de projectleider aanwezig om deze toelichting te geven. Men zet in op het maken van een bestek voor fase 1 (de ophoging, een klus met een specialistisch karakter) en fase 2 een bestek voor de uitvoering van de grond-, weg- en waterbouw. Beide bestekken worden dan tegelijkertijd gegund. Met de toezegging dat er nog een aparte communicatie volgt, waren de indieners van de motie gerustgesteld.

Het nieuws zat in de melding van de projectleider dat men meer tijd nodig heeft om de beide bestekken voor te bereiden, er is uitloop op de planning. Aan deze uitloop zitten een aantal voordelen: de werkzaamheden vallen door de extra tijd voor de voorbereidingen buiten het terrassenseizoen; dit geldt ook voor feesten en partijen in de zomer (bruiloften) en in de drukke maand december is Bakker Out bereikbaar. Ook de poffertjessalon kan blijven staan.

Vragen uit de commissie waren of tijdens de werkzaamheden straten en gebouwen bereikbaar blijven voor de hulpdiensten met ook aandacht voor de storingsgevoelige Benningbrug. Wethouder Paulette Koek-Baks gaf aan dat de brandweer betrokken is bij de plannen. Daarbij ook benoemd dat men scherp is op de werking van de Jan Benninghbrug. Met de contracthouder is er de afspraak dat deze binnen een uur storingen verhelpt.

De motie werd ingetrokken, wel met de toezegging dat de politiek zeer betrokken blijft bij het Centrumplan. In de randen van de commissievergadering kwam de extra overlast voor Duivendrecht ter sprake. Deze zomer zijn door werkzaamheden op Schiphol een aantal landingsbanen niet beschikbaar, zodat de route boven Duivendrecht meer gebruikt wordt. Tegen de afspraken in en niet prettig voor de bewoners. Wethouder de Maa kreeg tenslotte nog een vraag over het milieudepot, wat nader onderzocht wordt.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.