×

Korte status update Entrada (Duivendrecht)

Entrada.jpg

Korte status update Entrada (Duivendrecht)


9 juli, 2024 | 20:27 | 30 keer gelezen

De projectleiding van de Entrada (werkgroep-)bijeenkomsten die afgelopen perioden zijn geweest komt met een korte update van het Entrada project. Een van de twee eigenaren van Entrada, LIFE Europe, heeft een nieuwe naam: Redevco. Ontwikkelaar Redevco is in samenspraak met de gemeente Oude-Amstel bezig om het stedenbouwkundig plan tot in meer detail uit te werken. Melding is dat de projectgroep hier meer tijd voor nodig heeft. Mede als gevolg van de aanhoudende behoefte aan (betaalbare) woonruimte wordt onder meer bekeken of het mogelijk is om het aantal vierkante meters kantoor in het plan te verminderen ten gunste van meer woningen. 

De projectgroep: "Het is de planning om het stedenbouwkundig plan voor Entrada komend half jaar af te ronden. Daarna wordt het stedenbouwkundig plan aan de gemeente aangeboden met het verzoek het stedenbouwkundig plan vast te stellen als kader voor de verdere uitwerking. Voordat het zover is, willen wij u (en de andere deelnemers aan een of meerdere werkgroepbijeenkomsten) graag uitnodigen voor een bijeenkomst. Daarin zullen Rodevco en de stedenbouwkundige toelichten hoe het uiteindelijke plan eruitziet en op welke manier de verschillende opmerkingen zijn verwerkt. Na die bijeenkomst organiseren wij eveneens nog een bredere informatiebijeenkomst waarop alle omwonenden, geïnteresseerden en raadsleden welkom zijn om het stedenbouwkundig plan te bekijken. Beide bijeenkomsten vinden naar verwachting plaats in de laatste maanden van dit jaar. Wij zullen u daarover uiteraard tijdig informeren".


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.