×

Historische spaaractie afgesloten met geslaagde Ruilbeurs

20240302_121337.jpg

Historische spaaractie afgesloten met geslaagde Ruilbeurs


4 maart, 2024 | 18:46 | 79 keer gelezen

Meer dan honderd spaarders waren naar de afsluitende ruilbeurs in het Dorpshuis gekomen van de spaaractie ‘Historisch Duivendrecht’. Initiatiefnemer Rick Kamminga van de PLUS Duivendrecht dankte in zijn openingswoord iedereen die had bijgedragen aan de spaaractie en specifiek de mensen van stichting Oud-Duivendrecht (SOD). Het echtpaar Kamminga-Bakker was aanwezig om ervoor te zorgen dat elk boek gevuld zou worden, al werd er deze dag ook volop onderling geruild tussen de aanwezigen, een prachtig fenomeen. Daarnaast had het echtpaar koffie, thee en een smakelijke stroopwafel geregeld.

Wethouder Economische Zaken, mw. Paulette Koek-Baks had tevens oog voor het maatschappelijk effect. “Het dorp is nader tot elkaar gekomen, er zijn veel nieuwe contacten en verbindingen ontstaan door de plaatjesactie”. Namens SOD gaf bestuurslid Jopie Euwe toelichting op het werk van de SOD voor het dorp. Als voorbeeld had SOD-archivaris Bas Smeulders nog een presentatie samengesteld met plaatjes die het boek niet hebben gehaald. “Er is nog voldoende materiaal”, volgens Ans Quirijnen van SOD.

“We hebben veel positieve reacties gehad op de spaaractie”, aldus het echtpaar Kamminga-Bakker. “In totaal zijn 6.000 boeken gedrukt en daarbij honderdduizenden plaatjes”. Plaatjes die in de meeste gevallen een plekje in een boek hebben gevonden. Boeken in Duivendrecht, maar ook Ouderkerk en soms ver over de landsgrenzen. Er is (nu) geen sprake van een tweede boek, wel kan Duivendrecht een vervolgactie verwachten in de zin van mokken met een historische foto. Het echtpaar: “En er komt een heuse Bigshopper van PLUS Duivendrecht”. De plaatjes van ‘Historisch Duivendrecht’ hebben een plekje gevonden i n het boek en de historische gedachte een plekje in menig hart.

20240302_120725.jpg

Onder het genot van een kopje koffie of thee en een stroopwafel, worden de historische plaatjes massaal geruild. Op de achtergrond draaien de plaatjes die de selectie voor het boek niet hebben gehaald (maar wel de presentatie tijdens de ruilbeurs).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.