×

Lesje Historisch Duivendrecht voor jeugd De Grote Beer

20230721_125350.jpg

Lesje Historisch Duivendrecht voor jeugd De Grote Beer


23 april, 2024 | 15:31 | 71 keer gelezen

Komende donderdag 25 april organiseert de Stichting Oud-Duivendrecht (SOD) een dag voor basisschoolleerlingen van De Grote Beer, om precies te zijn voor de groepen 4, 5, 6, 7 en 8.
De mensen van SOD leren en vertellen de kinderen over de historie van Duivendrecht zodat de kinderen zich bewust worden van hun omgeving nu ze langzaamaan de leeftijd krijgen om zelfstandig de straat op te gaan. Inzet is om enig historisch besef bij te brengen en wat kennis over ons dorp.
 
De stichting geeft deze leerlingen een lesje van 30 minuten en daarna gaan ze met een speurtocht de straat op. Alle antwoorden zijn te vinden op de bordjes van de bordjesroute of door goed te kijken naar de objecten. Ouders begeleiden de jongste kinderen, groep 7 en 8 lopen zelfstandig. SOD-ers staan her en der op straat voor hulp of uitleg.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.