×

Beeld op Duivendrecht (2): Michael beeld

20200621_174024.jpg

Beeld op Duivendrecht (2): Michael beeld


18 augustus, 2020 | 20:32 | 128 keer gelezen

In de serie beeld op Duivendrecht dit keer een van de beroemdste beelden van Duivendrecht. Verscholen aan het einde van de Kloosterstraat en aan de rand van het Michaelplein staat het Michael beeld. Het Michael beeld is een van de weinige objecten wat overgebleven is na de sluiting van Clarissenklooster in 1967/1968. Opmerkelijk is dat het een tijd lang bewaard is door een particulier uit Duivendrecht die het in zijn tuin aan de Kloosterstraat heeft bewaard. De persoon heeft het in 2004 geschonken aan de gemeente, welke het beeld weer in 2005 heeft onthuld op de huidige plek.

Er zijn een aantal interessante verhalen rondom het beeld, zo zijn er diverse verhalen van het klooster in het dorp, en daarbij ook de rol van de zusters in het klooster (het beeld staat nu op de plek waar het Clarissenklooster vroeger stond):

·        Historisch Amstelland

·        Duivendrechtse-Saecken

·        RVVZ beelden

Goed om te weten: de aartsengel Michael staat voor de strijd tegen het kwaad.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.