×

Brandweer Duivendrecht zoekt vrijwilligers (maandagavond oefenen)

20200727_095555.jpg

Brandweer Duivendrecht zoekt vrijwilligers (maandagavond oefenen)


27 juli, 2020 | 12:37 | 113 keer gelezen

Het is natuurlijk fantastisch dat een dorp zijn eigen brandweer mag huisvesten. Dit soort hulpdiensten zijn zeer nuttig in Duivendrecht. Nieuwe aanwas van vrijwilligers is altijd welkom. Onderstaand een toelichting vanuit Brandweer Duivendrecht op de mogelijkheden en een toelichting op het vrijwilligerswerk. En maandagavond is oefenavond.

Zie: Brandweer Duivendrecht

We zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om op elk ogenblik in actie te kunnen komen. Brandweer m/v is een verantwoordelijke en soms zware taak. Want jij gaat aan het werk waar anderen wegrennen. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Zowel overdag als ‘s nachts. Maar daar krijg je ook veel voor terug: teamwork, gezelligheid, ontwikkeling, dankbaarheid, sportfaciliteiten op de kazerne en specialisaties binnen de brandweer die in je vaste baan handig kunnen zijn (instructeur, leerwerkplekbegeleider, bevelvoerder, chauffeur).

Maandagavond

Elke maandagavond oefen je op de kazerne of op locatie zodat je vakbekwaam blijft. Naast oefenen volg je ongeveer een jaar de basisopleiding voor manschap. De ene week een avond doordeweeks en de week erop een ochtend & middag op de zaterdag.

Beschikbaarheid

Je bent beschikbaar wanneer het jou uitkomt. Overdag, in de avond- en nachturen of beide.

Wij bieden

Je werkt in een team, samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de inzet. Je ontvangt naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding voor het oefenen, inzetten en je opleidingsuren. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. 

Werkgever

Als je overdag beschikbaar bent is het belangrijk dat je eventuele werkgever achter je keuze staat. Je werkgever kan ook profiteren van het feit dat je vrijwilliger bent. Met het diploma brandwacht is een cursus bedrijfshulpverlening overbodig. En door je kennis en ervaringen die je opdoet kun je collega's en werkgever informeren over brandrisico's en brandveiligheid. 

Meer informatie

Interesse of heb je een vraag ons ? Via het onderstaande formulier kan jij je gegevens achterlaten en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Wist je dat je als vrijwilliger bij de brandweer een goede vergoeding per uur ontvangt voor de opleidingsuren, het oefenen en de inzetten?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Elk uur dat jij je in kan zetten wordt gewaardeerd. Wij hebben brandweer professionals met een gezin, anderen studeren nog, sommigen zijn zelfstandig ondernemer. Sommigen sporten intens, waar anderen weer minder sporten. Maar samen maken wij de buurt met het hele team een stuk veiliger !

Wij staan 24/7 klaar om mensen te woord te staan of te helpen. Met 17 kazernes in totaal zorgen wij voor de veiligheid in de regio Amsterdam - Amstelland. Wil jij echt iets betekenen voor je medeburger maar heb je nog niet eerder nagedacht over de brandweer ? Loop eens binnen of neem contact met ons op.

Kazerne Duivendrecht is gevestigd aan de Rijksstraatweg 58, 1115 AT Duivendrecht

Telefoon 020 698 0205, Contactpersoon: Sandjay Delvalle, email: s.delvalle@brandweeraa.nl


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.