×

Coronavirus en sport

IMG-20200928-WA0003.jpg

Coronavirus en sport


1 oktober, 2020 | 00:07 | 84 keer gelezen

Volg hier de laatste ontwikkelingen bij sport. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. De meest recente informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus vindt u bij de Rijksoverheid.
 
Lijst
Het coronavirus heeft gevolgen voor de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement. Op deze pagina leest u meer over de gevolgen van de uitbraak. De gemeente Amsterdam volgt hierbij het protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten.

Kijk voor alle spelregels met betrekking tot sporten in de Amsterdamse noodverordening en op de websites van de Rijksoverheid, NOC*NSF en de specifieke sportbonden, die protocollen per sport hebben opgesteld. Van sportaanbieders wordt verwacht dat zij deze protocollen toepassen en handhaven.

Zie ook poster coronaregels sportaccomodaties (PDF, 148 kB)

Spelregels voor sport in het kort
Sinds 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan.
Waar mogelijk houdt iedereen 1,5 meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop, mag de 1,5 meter regel tijdelijk worden losgelaten.
Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers.
Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen sinds 1 juli weer gebruikt worden.
Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd.
Vanaf 29 september 18 uur wordt publiek gedurende 3 weken niet toegelaten bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden/-trainingen als voor amateurwedstrijden/-trainingen.
Vanaf 29 september 18 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.