×

Dorpsplein in transformatie naar een heus ‘Horecaplein’

20200527_095629.jpg

Dorpsplein in transformatie naar een heus ‘Horecaplein’


28 mei, 2020 | 00:01 | 170 keer gelezen

Er wordt geschuurd, gebeitst, geschilderd en wat al niet meer. De Horecaondernemers van het Dorpsplein zijn actief om per maandag 1 juni a.s. 12:00 uur weer clientèle te ontvangen. De afgelopen maanden was de enige optie afhalen en bezorgen (zie ook de diverse blogs op dit lokale medium). Per Pinkstermaandag kan er weer bediend worden op het terras.

De meeste steden (en ongetwijfeld ook dorpen) kennen een vernieuwde aanpak van de horeca. Niet alleen vanaf het eigen terras, maar hele pleinen worden ingericht met een groot terras. Dit om meer ruimte te realiseren, zodat de 1,5 meter bewaakt en uitgevoerd kan worden. Als voorbeelden in het centrum 'De Nieuwmarkt' en een aantal pleinen in Brabant zoals in Breda en de kermisstad Tilburg. Duivendrecht doet zo te zien mee met een eigen ‘Horecaplein’.

De Sandwich Express heeft tafels klaar staan, Jan en Jan van De Eeterij hebben de posities met tafels en stoelen gereserveerd. Casa Lisa heeft bijzondere wijnen klaargezet om de liefhebbers te voorzien op het terras, men heeft gezellige banktafels klaar staan. Tegenover het Roti Huis staat reeds een natuurlijk bankje voor gasten (op warme dagen al volop bezet). Snel geteld zijn er ca. 100 plekken beschikbaar om weer aan te schuiven, want laten we wel zijn, ook de dorpelingen van Duivendrecht zijn er weer klaar voor. En niet alleen het Dorpsplein is voorbereid, ook het terras bij eetcafé Lotgenoten gaat weer open.

Allen, ondernemers en bewoners van Duivendrecht hebben zich de afgelopen tijd zeer correct conform de RIVM-richtlijnen gedragen, opgesteld in overleg met het Outbreak Management Team (OMT). Er blijven regels bestaan zoals met maximaal twee personen van buiten het gezin om tafel, en <reserveren> van een tafel. Advies is even bij de horecaondernemer te informeren wat de regelgeving ter plekke is op het plein.

Het weerbericht voor tweede Pinksterdag is positief, het oogt een aangename en warme (dus dorstige) dag te worden maandag op het ‘Horecaplein’ en op andere terrassen in het Dorp Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.