×

(Update 12/03) Duivendrecht: eerste 40 briefstemmers

20210310_133218.jpg

(Update 12/03) Duivendrecht: eerste 40 briefstemmers


11 maart, 2021 | 11:15 | 113 keer gelezen

Op vrijdag 12 maart zijn 17 enveloppen gedeponeerd in de stembus in het Dorpshuis. Naast de 11 stemmen van woensdag en een vergelijkbaar aantal van donderdag komen we rond de 40 personen die hun stem per envelop hebben gedeponeerd in de stembus in het Dorpshuis. Dit is uiteraard niet te verwarren met de personen die een envelop op de brievenbus hebben gedaan. In de gemeente Ouder-Amstel loopt dit aantal in de honderden, na twee dagen zijn er ca 250 enveloppen ontvangen. Deze worden op zaterdag geopend voor een controle of de juiste procedure is gevolgd. Het tellen van de stemmen is vanaf komende woensdag, de officiele stemdag.

================================================= 

Vanaf woensdag kunnen 70+ ers die per brief/stemenvelop willen stemmen, hun envelop afgeven in het Dorpshuis, dat hiertoe speciaal geopend is dezer dagen. Dee envelop kan op de bus gedaan worden, maar dus ook persoonlijk worden in een stembus worden gedeponeerd in het Dorpshuis. Vaststelling bij de postverzendingen is dat 2,5% van de post niet goed is (zijn ca. 10.000 stemmen in heel Nederland). Om er zeker van te zijn dat de goede procedure is gevolgd en om met eigen oogje even een kijkje te nemen bij deze vorm van stemmen is het Dorpshuis dus geopend van 09:00 - 17:00 uur. Op woensdag waren er reeds 11 stemgerechtigde bewoners (70+) van Duivendrecht die hun envelop hebben gedeponeerd. Waar mogelijk houden wij van DorpDuivendrecht.nl u op de hoogte van de ontwikkelingen.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.