×

Duivendrecht klaar voor 1 juni – Unlocked – met mondkapje

20200526_141932.jpg

Duivendrecht klaar voor 1 juni – Unlocked – met mondkapje


31 mei, 2020 | 10:15 | 104 keer gelezen

We gaan alweer naar school; staan op het trainingsveld bij CTO’70 op sportpark de Hoop voor een potje voetbal, maar ook volleybal en showdans; hebben gelukkig weer met de schaar van de kappers kennis mogen maken; weten de route te vinden in de Plus; een ingang en een uitgang, komen met regelmaat eten halen bij de etablissementen waar afhalen en bezorgen mogelijk is; bestellen onze boeken online bij de OBA of bezoeken een van de vier boekenruilplekken in het dorp; houden keurig 1.5 meter afstand van elkaar en volgen de andere regels; genieten van de relatieve stilte in de lucht (vliegtuigen staan geparkeerd); kunnen weer naar de fysio voor een serieuze behandeling; en naar de pedicure om netjes bij te knippen, kortom op een aantal facetten na, leven we ‘het nieuwe normaal’ in Duivendrecht.

Toch is de verstedelijkte dorpeling uit Duivendrecht klaar voor een nieuwe ronde. Een aantal gemeenteleden uit Ouder-Amstel mocht vrijdagochtend actief meedoen in de Johan Cruijff ArenA tijdens de Nationale Balkon Beweegdag, georganiseerd door het Nationale Ouderen Fonds (NOF). Met blikvangers Gerard Joling en Sjaak Swart. Maar vooral het idee om weer in de Arena te zijn. Overigens is het exact drie jaar geleden dat een aantal Duivendrechters elkaar mocht ontmoeten bij de finale van Ajax in Stockholm (2017). Wereldburgers zijn het ‘De Drechters’. Vanuit die gedachte klaar voor een nieuwe stap.

Als je op zondagochtend een blik werpt langs de Duivendrechtse kade of in de Duivendrechtse polder en op het Duivendrechtse veld, dan is dit nog het domein van wandelaars (wel of niet met hond), joggers, vissers, bootjesmensen et al. Een rustiek geheel. Zo ligt ook het Duivendrechtse plein (lees: Dorpsplein) er op deze zondagochtend 1e Pinksterdag bij, in alle rust, als een soort stilte voor de storm. Drie terrassen keurig afgelijnd om per terras maximaal dertig personen te ontvangen. Naar verluid gaat het goed met <reserveringen> bij de ondernemers. Maar het is wachten op maandag 1 juni, 2e Pinksterdag. Dan mogen de terrassen weer open. Het Dorpsplein wordt even Horecaplein. Devies blijft: als je ziek bent blijf je thuis.

Maar er is meer vanaf 1 juni. De kantine van CTO’70 (en wie weet het Dorpshuis) moet nog een maandje wachten (1 juli is hun datum), maar 1 juni is de dag dat het dragen van een mondkapje in het Openbaar Vervoer verplicht is. En let op: een medisch mondkapje mag weer niet, maar een mondkapje van de lokale drogist wordt aanbevolen. Het Openbaar Vervoer hanteert weer de reguliere vervoerschema (GVB en NS). Duivendrecht wordt wel eens het infrastructurele hart van Nederland genoemd met een keur aan verbindingen, zie: Openbaar Vervoer Duivendrecht

We kennen van de buslijnen 41 (overdag) en 85 ('s nachts). Daarnaast passeren diverse metro- en treinlijnen Duivendrecht, waarin je bij de halte mag instappen met een mondkapje. In de lucht diverse luchtwegen van en vanaf Schiphol over Duivendrecht, daar is een mondkapje aanbevolen. Namens de redactie van DorpDuivendrecht.nl goede Pinksterdagen toegewenst en geniet van de mogelijkheden.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.